Gündemİlçe Haberleri

Edremit Atatürk’ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü Edremit ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı. Edremit Ata’sı için tek yürek oldu. Yurt genelinde olduğu gibi  09’05 geçe Edremit'te de hayat 2 dakikalığına durdu.

Edremit Atatürk’ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Edremit Ataturku Sevdigi Sarkilarla Andi 1
Edremit Atatürk’Ü Sevdiği Şarkılarla Andı

100. yaşına ulaşan Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümü anma programı Edremit’te Şehit Hamdibey Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Ardından saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı hep birlikte söylendi. Belediye anons sisteminden yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı yayını ile tüm kent genelinde hayat 2 dakikalığına durdu.

Edremit Ataturku Sevdigi Sarkilarla Andi 2
Edremit Atatürk’Ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Atatürk’ü Anmak İçin Etkinlikler Yapıldı

Şehit Hamdibey Meydanı’nda ki törenlerin ardından anma programı kapsamında Şükrü Tunar Kültür Merkezinde devam etti. Burada gerçekleştirilen törende; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, öğrenciler tarafından ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum ve O Sabah’ adlı şiirler okundu. Okullar arasında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından takdim edildi. Mustafa Kemal’i anlatan video gösterisi, zeybek gösterisi ile Atatürk’ün sevdiği türkülerin hep bir ağızdan söylenmesinin ardından “Seyit Onbaşının Gözünden Atatürk” adlı oyun sergilenmesiyle program sona erdi.

Edremit Ataturku Sevdigi Sarkilarla Andi 3
Edremit Atatürk’Ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Katılım Yüksekti

Törenlere; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Saygı ve Özlemle Anıyoruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu