GündemEğitimİlçe Haberleri

EDREMİT TÜBİTAK’TA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Türkiye Birincisi Oldular.

Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri 15 Nisan-20 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Kimya Dalında Türkiye Finalinde 1. olarak Edremit’e büyük bir sevinç ve gurur yaşattılar.

Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Beyza Bayram, Aybüke Halıcı, Semra Çelik Yenigün danışmanlığında “Prina (Zeytinyağı Fabrika Atığı) Polisten Cam Köpüğü ve Odun Talaşı Gibi Atık Malzemelerden Yararlanarak Elde Edilen Polimer Kompozitin Kullanım Alanları’’ projesi Mart Ayı’nda Bursa’da yapılan Bölge Finalinde de 1. olarak Edremit’in gurur kaynağı oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “İlçemize bu büyük gururu yaşatan öğrencilerimiz Beyza Bayram, Aybüke Halıcı, danışman öğretmenleri Semra Çelik Yenigün ve okul yöneticilerimizi kutluyor ve projenin her aşamasında öğrencilerimize göstermiş oldukları desteklerinden dolayı öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu