GündemEkonomi

EİB Balıkesir’de ihracatçılarla buluştu

BALIKESİR’de ihracat yapan firmalarla bir araya gelen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) yöneticileri birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

İhracatçı firmaları kendi illerinde ziyaret kapsamında geçmiş dönemde; Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Afyon’da üyelerle buluşma toplantıları düzenleyen Ege İhracatçı Birlikleri, Balıkesir’de ihracat yapan firma yetkilileri ile bir toplantı düzenledi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Uygun ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Remzi Boncuk’un evsahipliği yaptığı ve bugün düzenlenen toplantıya Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve çok sayıda işadamı katıldı.

‘TÜRKİYE’DE 71 BİN İHRACAATÇI FİRMA VAR

Ege Bölgesi’nin Türkiye ihracatının yüzde 8’ini gerçekleştirdiğini söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, 2018 yılı ilk 9 ayında ülke genelinde 119 milyar 810 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. İşbırakmaz, “En tepede Temmuz’dan bu yana Ticaret Bakanlığı var. İhracat ve ithalat ile ilgili özel sektörün tabi olduğu bütün mevzuatı çıkaran en üst organ Ticaret Bakanlığı. Ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi geliyor. Onun altında İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri var. Ülkemizde 13 tane genel sekreterlik var. Türkiye’de 61 tane ihracatçı birliği var. 61 başkan ve yönetim kurulu var. Ege İhracatçı Birlikleri olarak bunların 12’sini bünyemizde bulunduruyoruz. 71 bin ihracatçı firma var. Bunun 60 bini aktif ihracatçı. Son 2 yılda ihracat yapan kişiler bunlar.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu