Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Ekim Ayı Sebze/Meyveleri

Her sebze ve meyvenin mevsiminde yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki ekim ayı sebze/meyveleri nelerdir? İşte tüm detaylar

Ekim Ayı Sebze/Meyveleri

Ekim Ayi Sebze Meyveleri

Kızılcık

Reçeliyle öne çıkan kızılcık, kalp hastalığı riskini azaltması ile bilinmektedir. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bu meyve, ayın en sağlıklı meyveleri arasındadır.

Ekim Ayi Sebze Meyveleri 1

İlgili Makaleler

Üzüm

Kolestrol dengesini sağlaması, antioksidan özelliği ve daha birçok faydasıyla bilinmektedir. Nitekim peynirin eşlik etmesiyle birlikte oldukça lezzetli olmasının yanında ayın meyveleri içerisinde yer almaktadır.

Ekim Ayi Sebze Meyveleri 2

Börülce

Ekim ayında tüketilmesi gereken en önemli sebzelerden biri börülcedir. Ayrıca salatasından yemeğine kadar birçok şekilde değerlendirebilirsiniz. Protein kaynağı olarak bilinen börülceyi ay boyunca tüketebilirsiniz.

Ekim Ayi Sebze Meyveleri 3

Mantar

Kızartmasından haşlamasına kadar birçok yemekte kullanabileceğiniz mantar harika bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda kırmızı etten daha fazla protein sağladığı bilinmektedir. Siz de bu ay yemeklerinizde mantara bolca yer vermeyi unutmayın.

Ekim Ayi Sebze Meyveleri 4

Barbunya

Pilakisinin herkesi mest ettiği barbunyanın kilo vermeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Diğer besinlerle birlikte dengeli bir şekilde tüketildiğinde faydalarını kendinizde görürken ekim ayı boyunca da harika bir lezzeti yakalamış olacaksınız.

Ekim Ayi Sebze Meyveleri 5

Patlıcan

Vazgeçilmez yemeklerin ana maddesi patlıcan, C ve K vitaminleri bakımından oldukça değerli. Ayrıca kalp sağlığına katkısı ve anemiye karşı savaşması en önemli özelliklerinden birkaçıyken ekim ayında tüketmek açısından da oldukça mantıklı.

Konserve Yaparken Dikkat Edilecekler

Ekim Ayı Sebze/Meyveleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu