EtkinlikGündem

Emine Erdoğan Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi’ni Gezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi"ni ziyaret etti.

Emine Erdoğan Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi’ni Gezdi

Emine Erdogan Maarif Turk Egitim Tarihi Sergisini Gezdi 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu’nda geçen ay açılan “Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi”ni ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de ziyarette Emine Erdoğan’a eşlik etti.

700 Farklı Eser

Sergi, 30 farklı kurum ve koleksiyonerden toplanan 700’e yakın eserle Türk eğitim tarihini Köktürkler’den Cumhuriyet dönemine kadar detaylı bir şekilde ele almaktadır. Emine Erdoğan, sergiyi beğeniyle gezip, eserleri detaylı bir şekilde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Emine Erdogan Maarif Turk Egitim Tarihi Sergisini Gezdi 2

Emine Erdoğan Herkesin Sergiyi Görmesini İstedi

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında oluşturulan “Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi”ni ziyaret ettik. Türk eğitim tarihinin gelecek nesiller tarafından da bilinmesi ve yaşatılması adına sunulan bu önemli katkıda emeği geçenleri tebrik ediyor, herkesin maarif tarihimize dair bu özel sergiyi ziyaret etmesini temenni ediyorum.”

Bakan Tekin’den Davet

Milli Eğitim Bakanı Tekin ise sergiyi değerlendirerek şunları söyledi: “Divanu Lugati’t-Türk ve Kutadgu Bilig ile başlayıp bugüne kadar Türkiye’nin eğitimdeki serencamını anlatan güzel bir çalışma ortaya koymuşlar. Bu hikayeyi ders kitaplarından başlayıp öğrenci notlarına kadar geniş bir yelpazede sunmuşlar. Bu sergiyi herkesin görmesini tavsiye ediyorum.

Haber: Bülten

Emine Erdoğan’dan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu