Gündem

En iyi ödülü alan koro yine sahnedeydi ‘Vatan’ dedi

EN İYİ ÖDÜLÜ ALAN KORO YİNE SAHNEDEYDİ ‘VATAN’ DEDİ

 

Şefliğini ve Sanat Yönetmenliğini Bestekâr Sıtkı Sahil in yaptığı Balıkesir Türk Müziği Korosu önceki akşam bir konser verdi. Geçtiğimiz yıllarda Türk Musikisi Vakfı tarafından 300 jürinin tercih ederek ‘evet bu’ dediği ve en iyi ödüle layık bulduğu Balıkesir Türk Musiki Derneği çatısı altındaki Balıkesir Türk Müziği Korosu sanatseverleri mest etti.

 

Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu, ‘içinde bulunduğumuz bugünlerde terör olayları nedeni ile üzüntülüyüz, içimiz yanıyor. Şehitlerimize rahmet gazilerimize acil şifa diliyoruz.’ Dedi. Konserde ‘Vatan’ adlı eser, sanatseverlerce uzun süre ayakta alkışlandı.

 

SANAT DOLU BİR GECE

Konserin konuk sanatçısı Levent Güler oldu. Konserin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu, ‘içinde bulunduğumuz bugünlerde terör olayları nedeni ile üzüntülüyüz, içimiz yanıyor. Şehitlerimize rahmet gazilerimize acil şifa diliyoruz. Yaşam devam ediyor. Bizlerde bugün sizlerin yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek ve sanat dolu bir akşam yaşatmak için sizlerle birlikteyiz. Güzel bir gece olsun diliyorum’ dedi. Konuşmanın ardından birbirinden özel şarkılar Şef Sıtkı Sahil öncülüğünde koro ve koristlerce dile getirildi. Konsere Sevgi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Refik Özbal, İvrindi Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Yıldıran, Konsere Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Figen Erden Seymen STK’lar ve sanatseverler katıldı. Konser iki bölüm halinde verildi. Verilen ara sonrasında Balıkesir Türk Müziğine katkı sunan basın mensuplarına da plaket takdim edildi. Yağmurlu bir havada Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan konserin bitiminde dışarıya çıkan sanatseverler yağan yoğun kar yağışı ile şaşkınlık yaşarken yağan kar herkesi mutlu etti.

 

Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu