SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

En Uzun Gece Ruh Sağlığını Etkileyebilir!

En uzun gece ruh sağlığını etkileyebilir! “Kaygı ve korku hissi yaratabilir”

En Uzun Gece Ruh Sağlığını Etkileyebilir!

21 Aralık’ın kuzey yarımkürede kış gündönümü olarak bilinen en uzun gecenin yaşandığını belirten Psikolog Anıl Özcan, bu dönemin genellikle daha uzun süren karanlık bir periyodu temsil ettiğini ve bazı insanlarda mevsimsel duygudurum bozukluğu gibi mevsimsel depresyon belirtilerini tetikleyebileceğini ifade etti.

Işık eksikliğinin melatonin ve serotonin gibi hormonların düzeylerini etkileyerek duygusal durum değişikliklerine neden olabileceğini vurgulayan Özcan, kısa günlerin ve azalan gün ışığının biyolojik saatleri ve uyku düzenini etkileyebileceğini belirtti.

En Uzun Gece Ruh Sağlığını Etkileyebilir!

İlgili Makaleler

Psk. Anıl Özcan, karanlığın psikoloji üzerinde birçok etkisi olduğunu, duygusal durumları etkileyebileceğini, kaygıyı artırabileceğini ve korku hissi yaratabileceğini söyledi. Bu olumsuz etkilerden korunmak için açık havada zaman geçirme, düzenli egzersiz yapma, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseme, güneş ışığından en iyi şekilde yararlanma, perdeleri açık tutma veya yapay ışık kaynaklarından faydalanma önerilerinde bulundu.

Ayrıca, kış gündönümü döneminde duygusal sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu vurgulayan Özcan, destek almak için aile ve arkadaşlarla iletişim kurmanın veya bir uzmana başvurmanın önemli olduğunu belirtti. Profesyonel danışmanlığın mevsimsel depresyonun etkileriyle başa çıkma konusunda yardımcı olabileceğini dile getiren Özcan, her ne kadar bu dönem zorlu olsa da daha uzun ve ışık dolu günlerin yaklaştığına dair umutlu bir bakış açısı benimsemenin faydalı olabileceğini söyledi.

En Uzun Gece Ruh Sağlığını Etkileyebilir!

Haber Merkezi

21 Aralık Nar Kırma Ritüeli hakkında tüm detayları sizin için derledik!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu