GündemÖzel Haberler

ENGELSİZ ŞEHİR ÇALIŞTAYI

Karesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Engelsiz Şehir Çalıştayı” Öğretmenevinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Karesi Kent Konseyi’nin çalışmalarını önemsediğini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Engelleri birlikte kaldıracağız” dedi.

Karesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Engelsiz Şehir Çalıştayı Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. Engelliler tarafından oluşturulan Mehtaran Takımı konseri beğeni ile dinlendi.  Çalıştayda konuşan Karesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Zeki Uslu, “Engelsiz şehirlere herkes erişebilmeli. Bir engelli evinden çıktıktan sonra kimsenin yardımını ve desteğini almadan ulaşabilmeli. Modern ve engelsiz bir şehir için bizler de önemli projeler üreterek bunları şehri yönetenlerin masalarına koymak istiyoruz. Herkesin mutlu bir hayat yaşayacağı bir şehir inşa etmek istiyoruz. Bu nedenle de fikir ve düşünceleri önemsiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının da öncelikli amacı budur” şeklinde konuştu. Çalıştaydaki protokol konuşmaları sırasında  İşaret Dili Tercümanı Murat Kara görme engelliler için konuşmaları işaret dili ile anlattı.

 

Dsc0317

YILMAZ “OYUNUZU PROJELERE VERİN”

Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, “Hedeflerimizi koyalım ve bu hedeflerimizi sizler adına bizler gerçekleştirelim. 5 yıllık bir yönetim ortaya konacak. Yerel yönetimler seçilecek 31 Mart’ta. Bunlar sizin çalışma arkadaşlarınız. Sadece yerel yönetim seçmiyorsunuz. Otobüs durağının nerede olacağını, seferlerin ne zaman kalkacağını, musluğunuzdan akan suyun kaç para olacağını belirleyecek ekipleri seçiyorsunuz. Burada ne olur siyaset yapmayın, çünkü yerel yönetimler o şehrin ana dinamiklerini harekete geçiren insanlardır. Oyunuzu projelere verin, siyasete vermeyin.  Bu çalıştayı ben çok önemsiyorum çünkü bizim stratejik eylem planımız içerisinde hep başlık olarak var olan bir şey. Burada gönüllü olarak bulunan ve benimde bir fikrim var diyerek davetimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILMAZ “BU KONUDA AVRUPA’YA IŞIK SAÇACAĞIZ”

Çalıştayda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Türkiye engellilere bakış açısı ve çalışmalarıyla çağ atladı. İnsanlarımıza çok önemli destekler verildi, katkılar sağlandı. Biz bunun adına sosyal destek diyoruz. Özellikle belediyelerin yaptığı katkılar sosyal belediyecilik toplumumuza iyice yerleşti. Sizlerin hayatı bizler için çok kıymetli. Engelli kardeşlerimizin hayatı bizler için kıymetli. Bizim kendi medeniyetimizin, kendi kültürümüzün de aslında en temel unsurlarından bir tanesidir aslında bu. Hiçbir insan hiçbir şekilde toplumun dışına çıkarılmaz, toplumun dışında tutulmaz toplumun içinde tutulur. Gerekli desteler ve yardımlar sağlanır. Bizde gönül kavramı çok önemlidir. Biz meseleye bakarken kalpten bakarız, biz meseleye bakarken gönülden bakarız. İşte Avrupalılarda bunu anlayamıyorlar. ‘Siz bunları nasıl başarıyorsunuz?’, ‘Siz bunları nasıl yapıyorsunuz?’, ‘Nasıl başarılı oluyorsunuz bu alanda bu kadar?’ diyorlar işte biz onlara sizde gönül kavramı yok diyoruz. Bizde kalp, gönül kavramı var. Bizde onlara öğretecek daha çok şey var. Derin medeniyetimiz, kültürümüz, inşallah önümüzdeki dönemde Avrupa’ya ışık saçmaya onlara öncülük etmeye devam edecek” şeklinde sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından engelliler çalıştayda sorunlarını masaya yatırarak çözüm yolları ve yapılması gereken konular hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

 

Dsc0370

Dsc0387

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu