Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ENSAR AYTEKİN: MADEN OCAKLARINI DENETLEMEK İÇİN KAÇ CAN DAHA GİTMELİ?

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balya Bengiler Köyündeki maden ocağında yaşanan göçük sonucu olay yerinde konuştu.

Aytekin “Maden ocaklarını defalarca gündeme getirmesine rağmen, iktidarın bu konuda üç maymunu oynaması yeni bir faciaya sebep oldu. Bir işçimiz daha can verdi. Artık yeter, bu madenler insanları öldürmeye doymuyor, iktidarsa bu konuya kör olmaya devam ediyor. İktidarın konunun farkına varması için kaç ocağa daha ateş düşecek” dedi

Aytekin “Geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulunda Maden yasası görüşüldü. Orada da dile getirdik. Balıkesir’deki madenlerin iş güvenliği tedbirleri yok. Dursunbey’de maden alanında bir araç geri geri gelirken bir işçiyi öldürdü. Söyledik duymadılar, tedbir almadılar, Balya’da maden ocağı havzasında trafik kazası yaşandı. Vefat eden yurttaşlardan biri de kendi partilerinin kadın kolları başkanının eşiydi. Havran’da Seyit onbaşının köyü Koca Seyit’te AKP’li Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın taşocağının tozu köylüyü isyan ettirdi.
Dün ise yine Balya’da, Bengiler köyündeki kömür madeni ocağında çalışma sonucu kopan kayaçların altında bir iş makinesi kaldı. Enkazdaki üç işçiden 2’si yaralandı, 1 işçi ise hayatını kaybetti. Olayı haber alır almaz, olay yerine gittik. İşçimizin kurtarılma çalışmalarını yerinde inceledik. Bu alana değil insanın, bir makinenin girmesi bile hatadır”ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu