EkonomiGündemSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN ‘‘BÖLGE İÇİN PEK ÇOK AVANTAJI VAR’’

TürkAkım Projesi’nin deniz bölümüne döşenecek son boru, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla indirildi.

TürkAkım Projesi deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, TürkAkım Projesi’nin son aşamasına gelindiğini belirterek, “TürkAkım’ın sadece ülkemiz ve milletimiz için değil komşularımız, bölgemiz için pek çok avantajı bulunuyor.” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin ulaştığı yüksek seviyenin ifadesi olarak gördüğüm enerji iş birliği alanında atılan yeni bir adıma daha şahitlik etmek üzere bir aradayız. TürkAkım Projesi, inşallah 2019 yılında yapılacak testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacaktır.” “Türkiye-Rusya iş birliği geniş yelpazede ilerliyor”

Rusya Devlet Başkanı Putin ise projenin isim babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, “TürkAkım ismini vermiştir.” dedi. Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak istediklerini bildiren Putin, “Rusya ve Türkiye olarak enerji alanında iş birliğini uzun yıllar boyunca çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu