GündemTürkiye Gündemi

Erdoğan’dan İstanbul’un Fethi Mesajı

Erdoğan’dan İstanbul’un Fethi mesajı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , İstanbul’un fethinin 570. yılını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kutladı.

Erdoğan’dan İstanbul’un Fethi Mesajı

Erdogandan Istanbulun Fethi Mesaji

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ” İstanbul’un Fethi Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak Kalıyor olacağının tarihe kazınmış mührüdür. İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum.” dedi.

 

Erdoğan, sosyal medyadan İstanbul’un fethini kutladı. Erdoğan, ”Peygamberimizin müjdesine mazhar olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın İstanbul Fethi Mesajı;

Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazınmış mührü olan İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum. Peygamberimizin müjdesine mazhar olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmetle yâd ediyorum.”

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İstanbul Hakkında

İstanbul , Türkiye’de Marmara Bölgesi’nde yer alan şehir ve Türkiye’nin 81 ilinden biridir. Ülkenin nüfus bakımından en çok göç alan ve en kalabalık ilidir. Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir. Ayrıca şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alır. Üstelik nüfuslarına göre şehirler listesinde belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç’i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehirdir. Ayrıca, Avrupa’daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası denir. Bununla birlikte Asya’daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç’in sardığı bir yarımadadır. Özellikle üzerinde kurulan İstanbul’un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa etti. Böylece dört defa genişletilen şehrin  39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu