SporGündem

Erkut, Emre Belözoğlu gibi ama!

ERKUT, EMRE BELÖZOĞLU GİBİ AMA!

 

Erkut’la yakından ilgilendiklerini ancak bu ilginin karşılıklı olması gerektiğini ifade eden Can Hoca:” Tabi top tekniği müthiş bir oyuncu. Balıkesirspor’a ileriki dönemlerde çok büyük katkı sağlayabilir eğer bu sezonunu iyi geçirirse. Belki zaman zaman pes edebilir, bu süre alabilir. Kadroya girebilir ama bu hep ona bağlı olan şeyler.  Biz kazanmak için elimizden geleni zaten yaparız. Oynarsa birşeyler kazanacak. Herşeyden evvel oynamak zorunda. Yetenek olarak kaybedilmemesi gereken oyunculardan bir tanesi. Emre Belözoğlu tarzında bir oyuncu. Ama Emre Belözoğlu’ndan biraz farklı. Sol ayaklı, ayağını çok iyi kullanıyor. İnşallah kazanırız yani. Ben kazanmak için herşeyi yapma taraftarıyım. Balıkesirspor için de Erkut için de iyi olur inşallah. Onun dışında Muhammet Can daha önce Balıkesirspor ‘un alt yapısından Beşiktaş’a gitmiş bir oyuncu. Beşiktaş’ta Yasin Sülün Hoca, çocuklara ‘Kendinize kiralık yerler bulun diye’ konuşulmuş. İzin almışlar. O da transfer açılırsa bize gelecek. O da çok iyi bir oyuncu. Bizim oyuncumuz zaten. En azından onu da kazanmış olacağız. “

 

CUMARTESİ MAÇ VAR TAKIM PERŞEMBE GİDECEK

Balkes ne zaman İstanbul’a gidecek ve eksikleri neler sorusuna cevap veren Cangök:” Oğuz Yılmaz’ın sakatlığı sürüyor. Sezonu kapattılar. Muhammet aynı şekilde. Onların da en kısa zamanda aramıza dönmelerini istiyoruz. Buradaki ortam sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde oynayacağımız  Ümraniye maçına kadar  daha kendi kadromuzla çalışmak istedim. Kamp havası da daha başka tabi. Kamp, arkadaşlığı, dostluğu pekiştirmek, konuşmak, dertleşmek manasında daha iyi tabi. Sahaların zeminleri de çok düzgün. O yüzden de avantajlı. Bu arada takımı kamp havasından kurtarmak için erken gideceğiz İstanbul’a. Hem de Ümraniye sahasında da bir maç yapıp, zemini nasıl? Hava şartları ne olacak bir görelim dedik. Ama Perşembe’den gidersek biraz daha kamp havasını atıp oyuncuları maç havasına sokarız diye düşündük.  İkinci devreye de iyi başlamak istiyoruz. Kadromuz iyi ama kağıt üzerinde iyi olmak yetmiyor. Zihinsel motivasyonu üst seviyelere çekmek gerekiyor. Bizim takımımızın en büyük sorunu zihinsel motivasyon zaten. Zihinsel düşüşler başka sıkıntılara da neden oluyor.”

 

TAKIM, BOL BOL ÖLÜ TOP ÇALIŞMASI YAPIYOR

Balıkesirspor’un ligi daha iyi bir noktada bitirebileceğini ancak yine de ikinci yarı için ümitli olduklarını belirten Can Cangök:”  Daha fazla puanımız olabilir. Ama ben her zaman işin kötü tarafından bakarım iyisi olur. Allah  Korusun 5, 15 puan da alabilirdik. Bandırma gibi 10, 15’lik puanlarda da olabilirdik. Onun için ben Allah’a şükrediyorum. Çocukların sayesinde de birazcık yukarılara çektik puan durumumuzu. Futbolcularımızın iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Şimdi mesela ölü toplarla ilgili sıkıntımız var. Sezon başından beri bu konuda çalışılmamış. Biz de fazla eğilemedik. Kampta biraz daha bu konunun üzerinde durduk.  Çünkü maçın kırılma noktası ölü toplar. Bu sorunu çözmezsek ne yazık ki gidişat kötü olur. Üstelik bunları yapabileceğimiz futbolcularımız da var. Tommy, Beka gibi kafa vurabilecek adamlarımız da var. Bakıyorum hep ölü toplardan penaltı haricinde kazancımız yok.  Bir urfa maçını böyle çevirebilirdik. Çünkü biz etkili oynadığımız zaman çok daha öne geçebilecek bir takımız. Futbolcularımız da aynı fikirdeler. Böyle oyuncuları Türkiye’de çalıştırmak biraz daha zahmetli. Avrupa’da bu konu daha rahat oluyor.  Ümraniye maçı öncesi bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Takımımızın üç dört tane ölü top kullanma stili olmalı. Netice sonuç almak. Futbol da böyle bir oyun zaten.”

 

KAPTAN BURAK, SORUNLARI AŞMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYOR

Herşeye rağmen Balıkesirspor’un bir üst lige çıkma şansını sorduğumuz Can Hoca:” Amacımız tabi ki Süper lige çıkmak.  Tabi bunlar birliktelik isteyen bir şey. Bunu takımın, oyuncuların, şehrin de istemesi lazım. Beş altı tane bu işin kolu var. Birisi arıza gösterdiği zaman bu hocaya da yansıyor. Bireysel ve motivasyonla yapılan bir iş. Moralini ne kadar tutabilirsek, bu çocuklardan maksimum getiri elde edebiliriz. Futbolcularımızın mutluluğu çok önemli. Sağ olsun Belediye Başkanımız Edip uğur bu konuda yollar açıyor. Hiçbir zaman Balıkesirspor’u yalnız bırakmadı. Ama biraz daha bazı işleri derli toplu yapmaya ihtiyacımız var  Onları yapabildiğimiz zaman işler yolunda ilerliyor. Mesela paraya ihtiyaç olan zamanda o paranın olması gerekiyor. Para bir hafta sonra gelince işe yaramıyor. Futbolcu işte o zaman mutlu oluyor. ‘Kulübüm bana değer veriyor. Ben paramı zamanımda alıyorum’ diye motive oluyor. Bu transfer, prim, maç başı gibi gerekli. Çünkü baştan bilince futbolcular idare ediyor. Futbolcular Balıkesirspor’u bu sene de çok idare ettiler. O yüzden kimse haksız diyemez. Gecikti diye de hiçbir oyuncu tepki göstermez. O tür işlere girmeye çalışanlar da zaten aramızda yer alamaz.  Bugün Kaptan Burak elinden gelen çabayı gösteriyor. Zaman zaman sahada kötü duruma düştü. Bu işlerle uğraşmaktan futbola vakit ayırmadı. Burak futbola önemli başarılar verebilir. Ama kafası rahat olduğunda verir.

Haber ve Fotoğraflar: İsmail Koca

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu