İlçe HaberleriEkonomiGündemSiyaset

“ESNAF VE ÇİFTÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balya’da seçim çalışmasına katıldı. Genç milletvekili on bir köy ziyareti gerçekleştirdi. Milletvekili Akın, Akın, “Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkârların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Dedi.

Akın konuşmasında ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacaklarını belirtti. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğinin sağlanması gerekliliğini dile getiren Akın Esnaf aleyhine olan farklılıkların ortadan kaldıracağını ifade etti. “Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız.” dedi.
Çiftçinin yanında olacağız
Milletvekili sonrasında Balya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Fındık’ı ziyaret etti. Akın, “CHP olarak bizler, toplumun yok sayılan % 99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.“

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu