Köşe Yazıları

Evde Fettucini Alfredo Yaptınız mı ?

Fettuccine Alfredo şimdiye kadarki en basit ve lezzetli makarna tariflerinden biridir ve yapımı daha kolay olamaz!

 

Evde Fettucini Alfredo Yaptınız mı ?… Tarifimiz biraz alışılmışın dışında (yoğun krema var) ama yapımı da diğerleri kadar kolay. Aslında o kadar kolay ki ezberleyebilirsiniz! Bu lezzetli sosu hazırlamak için ihtiyacınız olan tek şey yarım bardak tereyağı, peynir ve kremadır. (Eh, artı biraz makarna suyu, ama bu pek sayılmaz.)

Fettuccine Alfredo nedir?

Geçmişi 15. yüzyıl Roma’sına kadar uzanan bu yemek, hızla Avrupa’da ve daha sonra Amerika’da popüler hale geldi. Başlangıçta sos sadece tereyağı, parmesan ve makarna suyundan oluşuyordu. Günümüzde orijinal tarifin her türlü yorumu mevcuttur. Bazıları krema ekler, bazıları daha fazla peynir ve otlar ekler ve birçoğu et veya balık ekler.

İlgili Makaleler

Buna ne ekleyebilirim?

Karides Alfredo ve Tavuk Alfredo, Alfredo yemeklerinin en popüler türlerinden ikisidir. Orijinalinden hem lezzetli hem de doyurucu uyarlamalar. Biftek veya somon da lezzetli olabilir ama biraz ağır olabilir. Daha hafif bir şeyler arıyorsanız, servis yapmadan önce sıcak makarnanın içine ikiye bölünmüş üzüm domateslerini ve taze ıspanakları katlamayı deneyin.

Yanında ne servis etmeliyim?

Bu yemekle ilgili bir şey bana her zaman biraz buharda pişmiş hassas brokoli servis etmeyi düşündürür.

Makarnanızı bir tavada ara sıra karıştırarak kısık ateşte tekrar ısıtmanızı öneririz. Makarnayı mikrodalgada pişirmek eriştelerinize çok yumuşak bir doku verebilir ve sosunuzun kremsi yerine yağlı kalmasına neden olabilir.

Bu yemeğin bazı eğlenceli varyasyonları nelerdir?

Bu makarna kesinlikle bir klasik olsa da, arada sırada değiştirmeyi sevmeseydik kendimizle dalga geçiyor olurduk. Chicken Tikka Alfredo, tüm zamanların en sevdiğimiz iki rahat yemeğini inanılmaz. Hafif baharatlı bir tarifte birleştiriyor. Yeterince karbonhidrat almadıysanız, bu Fransız Soğanlı Alfredo’yu deneyin. Makarnanızın üzerine karamelize soğan. Dilimlenmiş ekmek ve eritilmiş peynir

İçindekiler

  • fettucine
  • yoğun krema
  • (1 çubuk) tereyağı
  • taze rendelediğiniz Parmesan ve üzerine serpmek için daha fazlası
  • Taze toz karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıydığınız maydanoz
  1. Adım

Büyük bir tencerede kaynayan tuzlu suda makarnayı paketteki talimatlara göre pişirin. Yaklaşık 1 su bardağı makarna suyunu ayırıp süzün.

  1. Adım

Bu arada orta ateşte büyük bir tavaya krema ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene ve krema köpürene kadar pişirin. Parmesan’ı çırpın ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosun hafifçe koyulaşması için 1 ila 2 dakika kaynamaya bırakın. Sos hala ince olacak, ancak sos soğudukça ve makarna eklendikçe daha da kalınlaşacaktır.

Adım  3

Pişmiş makarnayı ekleyin ve sosla kaplanana kadar karıştırın. Ardından, sos çok kalınsa, her seferinde 1 çorba kaşığı olmak üzere ayırdığınız makarna suyunu ekleyin. Son olarak, maydanozla süsleyip hemen servis yapın.

..Evde Fettucini Alfredo Yaptınız mı ?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu