Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Evlenecek Çiftlerin En Sık Yaptığı 10 Hata

Düğün Organizatörlerine Göre Evlenecek Çiftlerin En Sık Yaptığı 10 Hata

Evlenecek Çiftlerin En Sık Yaptığı 10 Hata

Bir düğün hazırlığı yapıldığında dikkat edilmesi gereken ve son dakika listenizi karmakarışık edebilecek pek çok nokta var.

Bu baskıyı azaltmak için, yılların birikimiyle sizi rahatlatacak düğün organizatörleri çiftlerin büyük günlerini planlarken en sık yaptığı hataları ve bunları yapmaktan kaçınmanın yollarını paylaşıyor.

Düğün Girişi Şarkı Önerileri

Mekanı seçmeden önce davetli listesi düşünülmüyor

Pek çok çift evlenmek için seçtikleri mekan konusunda fazla heyecan yapıp en önemli faktörü unutuyor: davetliler! Organizatörlere göre, mekan seçimi için yollara düşmeden önce davetli listenizi netleştirmeniz önem taşıyor.

Bu sayede tahmini olarak kaç davetliniz olacağı konusunda bir fikir sahibi olabileceksiniz. Eğer mekanı dolduracak kadar davetli katılmazsa bu da iyi hiç hoş olmayacaktır.

Bütçe önceden ayarlanmıyor

Bütçe konusunu genelde son aşamaya bırakan çiftler genellikle büyük bir kaos yaşıyor. Başlangıçta güçlü bir bütçe yapan çiftler bu sayede önceliklerini daha iyi organize edebiliyorlar.

Organizatörlere göre düğün için önceden bütçeyi netleştirmeyen çiftler, gerçekçi olmadıkları için ne kadar harcayacakları konusunda sorunlar yaşıyor.

Planlar kağıda yazılıyor

Düğün planlarını sevimli bir defterde tutmak romantik bir fikir olabilir ancak koordine olmak açısından çok da iyi bir fikir değil.

Düğün organizatörlerine göre, planlama sürecini dijitale taşımak ya da konuyla ilgili uygulamaları kullanmak çok daha faydalı olabiliyor.

5 Adımda Düğün Bütçenizi Oluşturun

Yeterince araştırma yapılmıyor

Düğün planlayıcılar çiftlerin sıklıkla yaptığı bir diğer hatanın da yeterince araştırma yapmamaları olduğunu belirtiyor. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu konuda deneyimli bir düğün organizatörüne başvurmak yardım edebilir.

Başkasının düğününü planlıyorlar

Pinterest gibi ilham alabileceğiniz görsellerin olduğu siteler size güzel fikirler verebilir ancak orada yer alan her fikri uygularsanız düğününüz en sonunda başkalarınınkiyle aynı görünecektir.

Bu yüzden düğün organizatörleri düğününüzün “sizin gibi hissettirmesi” gerektiğinin altını çiziyorlar ve uygulamak istenilen fikirler konusunda çok daha kişisel seçimler yapılmasını öneriyorlar.

Beklentiler çok yüksek tutuluyor

Pek çok çift haklı olarak düğün günlerinde her şeyin mükemmel olmasını istiyor. Ancak bazı şeyler planlara uygun gitmeyebilir.

Bu yüzden organizatörler bunun çok normal olduğunu ve böyle anlarda derin nefes alıp can sıkıntısı yapılmaması gerektiğini belirtiyor. Sadece rahatlayın ve düğününüzün keyfini çıkarın!

5 Adımda Düğün Bütçenizi Oluşturun

Davetliler unutuluyor

Evlenecek çiftler düğün planlama konusuna kendilerini kaptırdıkları için yalnızca kendilerine odaklanabiliyor ve konu davetlilere gelince onları unutabiliyorlar.

Ayrıca bu özel günde davetlilerin tören ve resepsiyon için çok fazla bekletilmemeleri ve mümkün olduğu kadar ilgilenilmesi gerektiğini vurguluyor.

Küçük detaylara çok fazla odaklanılıyor

Düğün gününde konu küçük detaylara geldiğinde çiftler çok fazla zaman ve para harcıyor.

Organizatörlerin tavsiyesi, büyük resme bakmadan küçük detaylara odaklanılmaması gerektiği yönünde…

Garip Düğün Gelenekleri

Çiftler birbiriyle iletişime geçmiyor

Siz ve partneriniz her konuda aynı düşünemezsiniz. Ancak düğünle ilgili konularda çiftlerin iletişim kurmaları çok önem taşıyor. Düğün planlamaları sırasında yapılan stresli konuşmalar, size ve gelecekteki eşiniz ve ailenizle ilgili tıpkı bir prova niteliği taşıyor.

Bu yüzden düğün planlamaları sırasında yaşanılan baskı ve stresin oyunun bir parçası olduğu unutulmadan hareket edilmesi çok önemli. Çünkü düğün planlayıcılarına göre günün sonunda konu düğün değil evlilik oluyor.

Ne kadar para harcanması gerektiği bilinmiyor

Çiftlerin düğün için ne kadar para harcamaları konusunda bir fikirleri yoksa bütçelerini aşmaları oldukça sıradan bir durum…

5 Adımda Düğün Bütçenizi Oluşturun

 

Haber Merkezi

Ayrıca sizinle paylaştığımız bu ipuçları ile 5 adımda düğün bütçenizi oluşturun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu