EkonomiGündem

Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Yeni Tedbirler Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirlerin ortaya konacağını iletti. , 

Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Yeni Tedbirler Geliyor

Fahis Fiyatlarla Mucadelede Yeni Tedbirler Geliyor 1
Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Yeni Tedbirler Geliyor

Gerçek İhtiyaçlar Tespit Edilip İhtiyaç Dışı Harcamalar Önü Kesilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarrufa yönelik yürütülen çalışmaya ilişkin de açıklamalarda bulundu. “Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır.” diyen Erdoğan, “Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek.” şeklinde konuştu.

Fahis Fiyat Boykotu 20 Nisanda Basliyor

“Enflasyonu Düşürmek ve Ekonomiyi Rahatlatmak İstiyoruz”

Erdoğan, “Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız.” diyerek sözlerine devam etti. “Bunun için de gereği neyse kesinlikle bunu hükümet olarak yapmakta kararlıyız. Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunu daha önce biz başardık. Yine başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Fahis Fiyatlarla Mucadelede Yeni Tedbirler Geliyor 2

“Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Yeni Tedbirler Gelebilir”

Gıda sektöründe uygulanan fahiş fiyatlarla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir.” dedi. “Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir.” şeklinde konuşan Erdoğan, “Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek.” diye ekledi.

Haber: Bülten

2022 Vergi Rekortmenleri Açıklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu