GündemTürkiye Gündemi

FETÖ Kararına ADD’den Basın Açıklaması

FETÖ Kararına ADD’den Basın Açıklaması

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş, FETÖ firarisi bir savcının iddianamesine dayalı bir yargılama sonucu 1 yıldır hapis yatan komutanları hakkında basın açıklaması yaptı.

 

‘’DARBE YAPMAK İLE SUÇLANDILAR ‘’

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş, yaptığı yazılı açıklamada : ‘’Komutanlarımız; Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir (hastalığı nedeniyle tahliye edildi), Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker Anayasal bir kurum olan MGK’nın 28 Şubat 1997 bildirisi -ki dönemin Başbakanı ve kurul üyesi bakanları da imzalamışlardır-ile olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesindeki “Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men  etmek -yani darbe yapmak ile suçlanmış ve müebbet cezasına çarptırılmışlardır. dedi.

‘’54. HÜKÜMET İSTESEYDİ KARARI UYGULAMAZDI ‘’

Turan Güneş yaptığı açıklamanın devamında MGK’nın kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu hatırlattı. Güneş, 54. hükümetin de isteseydi kararı uygulamayabileceğini belirtti.

‘’KAMU VİCDANI AĞIR YARALANDI ‘’

Kararın hukuki olmadığını vurgulayan Turan Güneş : ‘’ Hal bu iken; kararları uygulayan hükümetin değil de, tavsiye eden kurulun sadece asker üyelerinin çeyrek asır sonra “DARBE YAPTILAR” denilip mahkum edilmelerinin hukukî bir karar olarak görülemeyeceği ortadadır. Bu karar, kamu vicdanınıağır biçimde yaralamıştır.’’  ifadelerini kullandı.

‘’GEREKÇE KABUL EDİLEMEZ’’

Turan Güneş açıklamasını ‘’ Kaldı ki; ortada iddia edildiği gibi darbe  denilebilecek bir olgu da yoktur. Zira, hükümet söz konusu MGK kararlarını imzalayıp uygulamış ve görevini de aylarca sürdürmüştür.MGK toplantısından aylar sonra, tamamen sivil siyasi tercih ve kararlarla gerçekleşmiş bu iktidar değişikliğinin, 25 yıl sonra Mahkeme ve Yargıtay tarafından darbe  olarak nitelenip 14 komutanımızın ömür boyu mahkumiyetine gerekçe sayılması kabul edilemez.’’ diyerek sonlandırdı.HABER: YOLDAŞ KOCAER

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu