Gündemİlçe Haberleri

FETÖ Operasyonunda 8 Aktif Kamu Personeli Yakalandı

İstanbul merkezli Balıkesir'in de yer aldığı 8 ilde yürütülen operasyon sonucunda, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olduğu şüphesiyle 18 kişi gözaltına alındı. Operasyon, kamu kurum ve kuruluşlarına sızma amacı taşıyan faaliyetlerin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

FETÖ Operasyonunda 8 Aktif Kamu Personeli Yakalandı

18 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün İstanbul’daki faaliyetlerini araştırmak üzere harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda, 2013-2014 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) örgüt mensupları tarafından hazırlandığı belirlenen 18 şüphelinin izine ulaşıldı.

Özel Ev Dedikleri Yerde Yakalandılar

Özel Evler olarak adlandırılan adreslerde, örgüt liderleri tarafından kamu kurumlarına sızma amacıyla oluşturulan çalışma evlerinde sınava hazırlanan şüphelilerin bulunduğu tespit edildi. Bu evlerde KPSS sınavına hazırlanırken örgütsel iletişim ağı operasyonel hatlar ve ankesörlü hatlar üzerinden sağlanıyordu.

8 İlde Operasyon Gerçekleşti

İstanbul merkezli operasyon kapsamında, Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Kocaeli, İzmir, Zonguldak ve Gaziantep illerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 8’i aktif kamu personeli olan toplam 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulanması ve soruşturmanın derinleştirilmesi için emniyet birimleri çalışmalarını sürdürüyor.

Haber: İHA

FETÖ Operasyonunda 8 Aktif Kamu Personeli Yakalandı

Emniyet 6 Aranan Şahsı Yakaladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu