GündemTürkiye Gündemi

Fıkra Gibi Dükkan ! İçeri Giren Gülmekten Kendini Alamıyor

Bir şarküteri dükkanında satılan ürünlerin üzerindeki yazıları okuyanlar gülmekten kendini alamıyor. Şive ile ürünlerin üzerine yazılanlar hem müşterilerin dikkatini çekiyor hem de güldürüyor.

Fıkra Gibi Dükkan ! İçeri Giren Gülmekten Kendini Alamıyor

 

Fikra Gibi Dukkan Iceri Giren Gulmekten Kendini Alamiyor 1

Rize’de şarküteri sahibi Recep Yazar, dükkanında sattığı mısırın üzerine “Patlatmadan önce jandarmadan izin alun, hayin patlayi” yazarken, sattığı tavuk ve yumurtaların üzerine de “Taze tavuklar çok hayin ucuzdur, sevduklarunizi şimartun”, “Taze Yomurta tavuk yeni etti” gibi yöresel şivesi ile yazılar yazarak satış yapmaya başladı. İş yerinde bu şekilde yazdığı ürünlerin daha çok satıldığını gören Yazar, bunu dükkanındaki hemen hemen bütün ürünlerin üzerine yöresel şive ile esprili ifadeler yazmaya başladı. // Fıkra Gibi Dükkan ! İçeri Giren Gülmekten Kendini Alamıyor

Fikra Gibi Dukkan Iceri Giren Gulmekten Kendini Alamiyor 2

“Yazıları okuyanlar bir şey almayacaksa bile bunları okuduktan sonra gülerek ürünü alıp çıkıyor”

Yöresel şive ile yazılan ürünler müşterinin daha çok dikkatini çektiğini iletti. İHA’ya konuşan Recep Yazar, “Ben Rize’nin yöresel şivesinin kaybolmasını istemiyorum. Yöresel şiveyi kullanmak istiyoruz. Ürünleri satarken de yöresel şiveyle yazıyorum. Bu da müşterinin daha çok dikkatini çekiyor. Hoşlarına gidiyor. Almayacağı varsa alası geliyor. Hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Buraya ‘Taze tavuklar hayin ucuzdur’ yazdım. Onu çok beğendiler. Bir de ‘Sevdiklerinizi şımartın onlara mısır unu alın’ gibilerinden yazılar var. Malum altın fiyatları fazla ama mısır unu altın sarısı gibi olduğu için mısır ununun satışları patladı. Rize’ye dışarıdan gelenler ‘hayin’ ne demek diye soruyorlar. Biraz gaddar anlamına geliyor ama çok fazla anlamına da geliyor. Müşteriler ‘biz hayin ucuz’ olan tavuktan ver diyor. Satışlarımız şuan çok iyi gidiyor” diye konuştu.

Fikra Gibi Dukkan Iceri Giren Gulmekten Kendini Alamiyor 3

“Rize yöresel şivesinin kaybolmamasını istiyoruz”

Yazıları yazmasının nedenini yöresel şivenin kaybolmaması için yaptığını ifade eden Yazar, “Patlamış mısıra biz ‘cin mısırı’ deriz. Patlayan mısırın üzerine ‘patlatmadan önce jandarmadan izin alın’ yazdık. O da insanların çok hoşuna gidiyor. Sırf o yazıdan sebep alanlar var. Sempatik yazılar yazdığımız için müşterilerimiz bizi tercih ediyor. Rize yöresel şivesinin kaybolmamasını istiyoruz. Düzgün Türkçe konuşmak gerekiyor ama yöresel şivenin de kaybolmaması lazım. Bunun mücadelesini veriyoruz. Dedelerimizin konuştuğu yöresel şivenin de kaybolmaması lazım ama yapmacık şive değil” ifadelerini kullandı. // Fıkra Gibi Dükkan ! İçeri Giren Gülmekten Kendini Alamıyor

Fikra Gibi Dukkan Iceri Giren Gulmekten Kendini Alamiyor 4

İlginizi çekebilecek haber ; Arabasını Satın Alana Bir Deste Para Verecek

Fıkra Gibi Dükkan ! İçeri Giren Gülmekten Kendini Alamıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu