Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Filistin İçin Balıkesir’den Dualar Yükseldi

Cuma namazı sonrası Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç'in duası 'amin' nidaları ile karşılandı.

Filistin İçin Balıkesir’den Dualar Yükseldi

Filistin Icin Balikesirden Dualar Yukseldi
Filistin İçin Balıkesir’Den Dualar Yükseldi

Filistin’e Destek Daveti

Balıkesir’de çeşitli derneklerin birleşimi olan Sivil Toplum Platformu, İsrail’in Gazze’ye saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için bir gıyabi cenaze namazı düzenledi. Zağnos Paşa Camii’nde gerçekleşen bu etkinlikte, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında, İsrail’i lanetleyen bir basın açıklaması yapıldı ve Müslüman ülkeler Filistin’e destek vermeye davet edildi.

Filistin Icin Balikesirden Dualar Yukseldi 1
Filistin İçin Balıkesir’Den Dualar Yükseldi

Karataş, İsrail’i Durdurmaya Çağırdı

Platform adına basın açıklamasını okuyan Ali Karataş, İsrail’in başlattığı bu ateşin bir bumerang etkisi ile kendisini yakacağını belirtti. Filistinli direniş gruplarının sivilleri hedef almadığını ve sadece askeri unsurlara saldırılarda bulunduğunu vurguladı. Karataş ayrıca, dünyanın zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirlere karşı mücahidlerin Cenab-ı Allah’ın varlığını hatırlattığını ve yenilmezlik algısının yerle yeksan olduğunu ifade etti. Milyarlarca dolar harcanan sistemlerin ve silahların, mücahidlerin kararlılığı karşısında etkisiz kaldığını belirtti. Ali Karataş, Müslümanların Filistin davasına gereken önemi vermesi gerektiğini ve tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahidlerin hizmetine sunulması gerektiğini vurguladı.

Balıkesir Sivil Toplum Platformu olarak, İsrail’in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıktıklarını dile getiren Karataş, Türkiye’yi, uluslararası toplumu ve herkesi İsrail’in hukuksuz adımlarını, işgali, katliamı ve saldırıları durdurmaya çağırdı.

Filistin Icin Balikesirden Dualar Yukseldi 3
Filistin İçin Balıkesir’Den Dualar Yükseldi

“Rabbim, o işgali oradan kaldırsın inşallah”

Gıyabi cenaze namazı öncesinde, Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç’in duası, cemaatin ‘amin’ nidaları ile karşılık buldu. Müftü Sürgeç, “Rabbim şehadetlerini kabul eylesin. Rabbim, o işgali oradan kaldırsın inşallah. O işgali kaldıracak yerlerin ve göklerin ordusunu harekete geçirsin yüce Rabbim” şeklindeki duasını sonlandırdı.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu