Spor

Galatasaray Yeni Bir Tarih Yazma Peşinde

Sarı-kırmızılı takım Parken Stadı’nda, 23 yıl önce UEFA Kupası'nı kazandı. Böylece, tarihinin en büyük başarısına imza attı.

Galatasaray Futbol Takımı, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Parken Stadı’nda tarihinin en büyük başarısına imza attı. Ayrıca Galatasaray, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Parken Stadı’nda 12 Aralık Salı günü yine önemli bir maça çıkacak.

Galatasaray Yeni Bir Tarih Yazma Peşinde

Galatasaray Yeni Bir Tarih Yazma Peşinde

Galatasaray, A Grubu 6. ve son haftasında bu statta karşılaşacağı Danimarka’nın Kopenhag ekibini yenmesi halinde “Devler Ligi”nde son 16 turuna yükselecek.

Galatasaray Yeni Bir Tarih Yazma Peşinde

Türkiye’ye Futbolda İlk Avrupa Kupasını Bu Statta Kazandırdı

Galatasaray, günümüzde UEFA Avrupa Ligi ismiyle oynanan Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı kupası olan UEFA Kupası’nı, 2000 yılında Parken Stadı’nda kaldırdı.

Galatasaray Yeni Bir Tarih Yazma Peşinde

Ayrıca Galatasaray, Parken Stadı’nda 17 Mayıs 2000 yılında oynanan, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz berabere biten maçta rakibine penaltılarda üstünlük sağladı. Türkiye’ye futbolda tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazandırdı.

Okan Buruk, Bu Kez Takımın Başında

Okan Buruk, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kaldırdığı maçta forma giydi. Dahası, Parken Stadı’nda bu kez teknik direktör sarı-kırmızılı takımın tarihine geçmeye çalışacak. Ayrıca, futbol kariyerinde sarı-kırmızılı forma altında önemli başarılar yaşadı. Arsenal ile Parken Stadı’nda oynanan final maçına da ilk 11’de başladı. Buruk, müsabakanın 83. dakikasında yerini Hakan Ünsal’a bıraktı. Okan Buruk, Galatasaray’da futbolcu olarak tarihi bir zafer yaşadığı Parken Stadı’nda yarın teknik direktör olarak büyük bir başarı kazanmak için takımını idare edecek.

Galatasaray’ın İkinci Yarı Atağı

Haber: AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu