Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Gelinlik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelinlik seçiminde kişilerin vücut tipinden, düğünün yapılacağı mekana kadar birçok faktör etkilidir. İşte karşınızda gelinlik almadan önce dikkat

Gelinlik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düğün mevsiminin gelmesiyle düğünü olanlar mekan seçiminden davetli listeleri hazırlamaya çeşitli telaşlara girdiler bile. Gelinlerinse telaşlarının başında gelinlik seçimi geliyor.

Gelinlik seçiminde kişilerin vücut tipinden, düğünün yapılacağı mekana birçok faktör etkili. Seçimleri yaparken bu faktörleri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Vücut Tipine Göre Hangi Gelinlik Modeli Tercih Edilmeli?

Vücut tipleri göğüs, bel ve kalça oranlarına göre belirleniyor ve armut, kum saati, dikdörtgen, elma ve ters üçgen olarak isimlendiriliyor. Bu vücut tiplerinin hepsine uygun farklı kesimlerde gelinlikler bulunuyor. Örneğin armut vücut tipine sahipsen yapman gereken ince belini ön plana çıkarmak olacaktır.

Bunun yanında kalçanı kamufle etmesi açısından A kesim bir gelinlik tercih edebilirsin. Elma vücut tipine sahip gelinlerdensen ön plana çıkarman gereken bölge ince bacakların olacaktır. Bu yüzden gelinliğinde derin yırtmaçlara yer açabilirsin. Ters üçgen vücut tipinde ise yapman gereken geniş omuzlarını örneğin straplez bir gelinlikle ön plana çıkarmak olabilir.

Vücut Şekillerine Göre Gelinlik

Gelinlik Kaç Ay Önceden Bakılır?

Gelinlik alışık olunandan farklı bir giysi çeşididir bu yüzden de seçimi de üretimi de diğer ürünlerden farklı işler. Eğer gelinliğin dikilecekse provalarını ve aksaklıkları da göz önünde bulundurarak 3 ay gibi bir süre önceden araştırmalara başlayıp seçimini yapman gerekebilir.

Ama “hazır bir gelinlik alabilirim” diyenlerdensen bu süre daha da kısalabilir. Biz yine de bedenine oturması gibi konuların hassasiyeti sebebiyle son güne bırakmamanı öneririz.

Gelinlik Provasına Ne Zaman Başlanmalı?

Gelinlik seçiminin ardından eğer gelinlik dikilecekse ya da bir tadilata girecekse ortalama 3 prova yapılması gerekir. Bu provalar aşağı yukarı birer saat sürer ve provalarda dikkat etmen gereken en önemli nokta bu provalara ayakkabıyla gitmek olacaktır.

Çünkü gelinliğin duruşu düğün günü giyeceğin ayakkabının boyuna göre değişecektir. Bu provalara garanti olması açısından 3 ay önceden başlamak yararlı olacaktır.

Vücut Şekillerine Göre Gelinlik

Gelinlik Kumaşı Neye Göre Seçilir?

Gelinlik kumaşları genellikle ipek saten, ipek tafta ya da şifon olur. Bu kumaşların karışımları da kullanılabilir. Gelinliğinde hangi kumaşın ne kadar olması gerektiğine karar verirken hem görüntüde estetik olarak nasıl bir etki istediğini hem de maddi olarak ne kadar bir bütçen olduğunu göz önünde bulundurmalısın. Çünkü kumaşın ipek oranı arttıkça kalitesi artar ve bu durumda fiyatı da yükselir.

Estetik açısından düşününce dantellerin kullanımı da özellikle son yıllarda arttı ve düğününde masalsı bir görüntü elde etmek istiyorsan dantelli kumaşları tercih edebilirsin. Bunun yanında özellikle ipek saten kumaşlar daha sade ve modern bir görüntü yaratmanı sağlayacaktır.

Düğün Mekanına Göre Hangi Gelinlik Modeli Seçilmeli?

Gelinlik seçiminin en önemli faktörlerinden birisi de düğünün yapılacağı mekandır. Düğünün açık havada mı yoksa kapalı alanda mı yapılacağı gibi konular gelinliğin kumaşından kesimine nasıl olması gerektiğini tamamen değiştirebilir. Örneğin açık hava düğününde daha spor ve bohem gelinlikler tercih etmen gerekebilir.

Bunun yanında kumaşı şifon gibi daha hafif bir kumaş seçmek de açık hava düğününde terleme ihtimaline karşı doğru bir karar olacaktır. Yalnız gelinlik değil gelin ayakkabısı seçimin de mekana göre değişecektir. Örneğin bir tekne düğününde ayakta durmanı kolaylaştırması adına daha kalın veya kısa topuklular tercih edebilirken kumsal düğününde sandalet dahi giyebilirsin.

Bohem Düğün Konsepti Nedir?

 

 

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu