Gündemİlçe Haberleri

Gemi Körfezi Kirletti: İbretlik Cezayı Aldı

 İtalya bandıralı gemi, körfeze hidrolik yağ dökerek kirletti. Kirleten İtalya bandıralı gemiye idari para cezası kararı çıktı.

 

Cezayı Kestiler

Gemi Körfezi Kirletti: İbretlik Cezayı Aldı… İzmit Körfezi’ni daha temiz hale getirmek için çalışmalar sürüyor. Ayrıca, bir yandan da denizin kirletilmesine izin verilmeyerek denetimler yapılıyor. Kocaeli Valiliği, İtalyan bandıralı bir geminin Körfez’i kirletmesi sebebiyle ceza kesildiğini açıkladı.

Gemi Körfezi Kirletti: İbretlik Cezayı Aldı

Marmara Denizine Yağ Döktüler

Ekipler, rutin denetim yapmaya devam ediyor. Yapılan denetimler esnasında İtalya bandıralı Gran Bretagna adlı gemiden Marmara Denizi’ne hidrolik yağ döktüklerinin tespitini gerçekleşti. Devamında, üzerine Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı’nca bahse konu gemiye 49 milyon 929 bin 591 TL idari para cezası uygulandı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, geminin oluşturduğu kirlilik sebebiyle çalışmalar sürüyor.

Gemi Körfezi Kirletti: İbretlik Cezayı Aldı

Gemi; 6102 sayılı TTK’da ise gemi, “Tahsis edildiği amaç, suda hareket etmesini gerektirir. Devamında, yüzme özelliği olan ve pek küçük olmayan her araç, kendiliğinden hareket etmesi imkânı yoktur. Dahası, bu Kanun bakımından “gemi” sayılır” biçimindedir.

Bir gemi kaç tane araba alır? Otomobil taşıyan bir RORO Gemisi 300 – 500 arası araç alır. Ayrıca, TIR taşıma kapasitesi ise 80 – 100 araçlıktır.

Gemi Körfezi Kirletti: İbretlik Cezayı Aldı

Bir gemi ne kadar yakıt alır? Kullanılan yakıt miktarı, öncelikle geminin hızına bağlıdır. Çoğu gemi makinesi, saatte 20 ila 25 deniz mili arasında, yani saatte 23 ila 28 mil arasındaki en yüksek hızlar için tasarlanmıştır. Bir Panamax konteyner gemisi bu hızda günde 63.000 galon deniz yakıtı tüketir.

En uzun gemi kaç km? Güney Koreli Hyundai Ağır Sanayi Şirketi tarafından üretilen yük gemisinin 400 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olduğu, saatte 43 kilometre hıza ulaştığının bilgisi mevcut.

Gemi Körfezi Kirletti: İbretlik Cezayı Aldı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu