GündemÖzel Haberler

“GENÇLER GERİ GELİYORLAR”

Kepsut ilçesine bağlı Hotaşlar Mahallesinde muhtarlık yapan Bilal Tanrıkulu,25 yıldır muhtarlık görevinde bulunduğunu söylerken, gençlerin köyden çıksalar da tekrar köylerine döndüklerini ve çok fazla göç vermediklerini söyledi.

Hotaşlar Köyünde 25 yıldır muhtarlık yaptığını söyleyen Bilal Tanrıkulu, mahallesinin bilinmeyenlerini anlattı. Spor ile iç içe bir mahalle olduklarını söyleyen Muhtar Bilal Tanrıkulu, tarım ve hayvancılık ile geçim kaynağı yaratıldığını belirtti.

“25 YILDIR MUHTARIM”

Mahallesi’nde 25 yıldan beri muhtarlık yaptığını söyleyen Hotaşlar Mahallesi Muhtarı Bilal Tanrıkulu, “25 seneden beri Hotaşlar köyünde muhtarlık yapmaktayım. Genelde insanlar kendi ihtiyaçlarını burada karşılıyorlar. Gençler şehirde çalışsa bile köy şehire yakın olduğu için geri geliyorlar. Şehir merkezine yakın olmak en büyük avantajımız. Kırsal mahalleyiz. Mahallemizi geliştirmek için de önemli adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.

“BİR HAYALİM VAR”

Mahallesine dair istekleri olduğunu dile getiren Hotaşlar Mahallesi Muhtarı Bilal Tanrıkulu, “Hayal ettiğim bir proje var ama düşünüyorum köyün giriş yeri çok dar çevreyolu gibi yapılsa çok iyi olur. Yolların yapımı konusunda belediyelere çok iş düşüyor. Onların da destek ve imkanlarıyla bu yollarımızın yapılmasını istiyorum. Mahallemizin buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“GEÇİM KAYNAĞI HAYVANCILIK VE ÇİFTÇİLİK”

Mahalle sakinlerinin tarım ve hayvancılık ile uğraştıklarını söyleyen Hotaşlar Mahallesi Muhtarı Bilal Tanrıkulu, “Köyümüzün geçim kaynağı hayvancılık ve çiftçilik. Mahalle sakinlerimiz hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşarak geçimlerini sağlıyorlar. Ama koşullar zor. Tarım ve hayvancılığa destek bekliyoruz. Biraz daha destek olunursa üreticilerimiz çok güzel işler başaracaklar” şeklinde konuştu.

SPOR İLE İÇ İÇE MAHALLE

Sporu her zaman desteklediklerini söyleyen Hotaşlar Mahallesi Muhtarı Bilal Tanrıkulu, “Ben 1995 yılında muhtar değildim. Başka köylerde amatör küme vardı ama Hotaşlar’da amatör küme yoktu. Ben kendi paramla muhtar değilken bile Birlik spor vardı kapandı oynamıyordu amatör kümeyle köyün girme şansı yoktu. Birlik sporu kendi paramla aldım ve bu zamana kadar spor kulübünün başkanlığını yapıyordum 2 seneden beri Mücahit Özdemir’e verdim ama halada arkasında ben varım son yıllarda devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu