GündemÖzel HaberlerSiyaset

Gençlik Buluşacak

2 Nisan’da Ankara’da ‘evet’ – ‘hayır’ oyu verecek olan gençler bir araya gelecek.  

 

 

 

Konuyla ilgili olarak Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Suat Oral ile görüştük. Oral, ”Ankara’da. 2 Nisan’da büyük bir gençlik meclisi toplayacağız. Yüzlerce üniversiteden binlerce gencin bir araya geleceği büyük bir etkinlik olacak. Bu zamana kadar referandumla alakalı yapılan en büyük salon etikliği olacak” dedi.

 

“Ortak bir buluşma olacak”

 

Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Suat Oral “Elektrik Mühendisliği Bölümünde okuyorum. 2 senedir il başkanlığı görevini yürütüyorum. TGB olarak referandum süreci olarak en çok sahada çalışan örgütlerden biriyiz. Bu kapsamında genel merkezinizin önümüze koyduğu 2 Nisanda Ankara’da büyük bir gençlik meclisini Ahmet Taner Kışlalı Spor Salon’unda toplanacağız. Yüzlerce üniversiteden binlerce gencin bir araya  geleceği büyük bir etkinlik olacak. Bu zamana kadar referandumla alakalı yapılan en büyük salon etikliği olacak. Bunun yanında çok ciddi, konuklarımız da olacak. Sadece hayır oyunu vereceklerden değil evet oyunu vereceklerden de katılım olacak. AKP kurucu üyelerinden Abdül Latif Şener, MHP eski milletvekili Gürcan Dağdaş, MHP eski milletvekili Sadi Somuncuoğlu, Milli Anayasa Hareket Başkanı Hasan Korkmazcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de etkinliğimizde konuk olarak yer alacak. Ortak bir buluşma olacak” dedi.

 

“Evet oyu mu yoksa hayır oyu mu”

 

Gençliğin pek çok sorun ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Oral, “Gençliğin sadece sorunu referandum değil. Gençlik, ekonomik kriz, işsizlik, terör ile boğuşuyor. Bu mecliste bu sorunların çözümleri aranacak. Bunların ortak bir şekilde tartışacağız. TBMM göremediğimiz saygı ortamını biz gençler olarak sağlayacağız. Bu amaçla yola çıktık. Evet ve hayır oyu verecek de gelecek, özgürce fikirlerini beyan edecek ve ortak olarak tartışıp bunlara ortak olarak çözüm getireceğiz.’ Evet’ oyu mu yoksa ‘hayır’ oyu vermek mi ülkemizin problemlerini çözecek bunları tartışacağımız büyük bir etkinlik olacak. Balıkesir’den de TGB olarak bir otobüs kaldıracağız. İyi bir katılım sağladık. 2 Nisan gününden sonra büyük bir etki yaratacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 

“Milletimize de güveniyoruz”

 

Referandumda millete güvendiklerini belirten Oral, “Ankara’da İnsanlara tartışma ortamının nasıl olacağını, demokrasinin ne demek olduğunu bir kez daha hatırlatacağız. biz Balıkesir yerelinde yürüttüğümüz çalışmalarda da referandum ile alakalı yüzde 60’lara varan bir hayır oyu çıkacağını düşünüyoruz. Özellikle körfez bölgesinde bu çok yüksek. Bu referandum süreci ülkemizi gerileme dönemine soktu. Çünkü milli birlik sağlamıştı. Fetö, PKK ile ciddi mücadeleleri sürüyordu. Şu anda 2. gündem maddesi olarak  sistem değişikli oldu. Biz var gücümüzle hayır çıkmasını sağlayacağız. Milletimize de güveniyoruz” dedi.

 

“Siyasi bir hamle”

 

18 yaşın ülke yönetimi için erken olduğunu da dile getiren Oral, “18 yaş maddesiyle ilgili siyasi olarak gençlerimizi kandırmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünüyorum. 18 yaş ülke yönetimi için çok genç bir yaş. Ayrıca askerlikten muaf olma durumları var. Eğer bir Türk genci askerlikten muaf olmak istiyorsa o zaten ülkenin çöküşü demektir. Hiçbir Türk gencinin askerlikten muaf olmak için milletvekili olacağını düşünmüyorum. TGB olarak biz zaten her yerde buna karşı çıktık. Üniversitede ve yerellerde yürüttüğümüz çalışmalarımızda  görüyoruz ki insanlarımız  da 18 yaşın çok erken olduğunu düşünüyor. Çünkü bir hayat tecrübesi olmayan insanlarımız mecliste temsil heyet olarak bulunmaları çok doğru değil. Tabi ki fikirlerini beyan edebilirler, istekleri olacaktır ama bir temsiliyet durumunda olması bize göre doğru değil. İnsanlarımız tarafından en çok ret edilen maddelerden biri bu. Milletimiz 18 yaş devlet yönetimine karşı çıkıyor” dedi.

 

“Çözüm için mücadeleye devam edeceğiz”

 

Türkiye Gençlik Birliği İl Saymanı Hatice Erdoğan, “Referandum  çalışmalarımız devam ediyor. Öğrenciler ve halk ile görüşmelerimiz oluyor. Büyük bir buluşmamız olacak. Herkesin aklında bunun bir parti meselesi değil bir vatan meselesi olduğu için artık bir düşüncesi var.  2 Nisan’da herkes düşüncesini dile getirecek. Biz de bunun için uğraşıyoruz. Biz aynı zamanda büyüklerimize bir ders vermek istiyoruz. Meclisin bir kavga yeri olmadığını anlatmak istiyoruz. Biz vatanımızın sorunları için çalışmalarımıza ve çözüm için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Merhaba Haber Merkezi

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu