Gündemİlçe Haberleri

Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesi Balıkesir’e Değer Katacak

Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesi Balıkesir’e Değer Katacak. Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula iki dönemlik çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Gıda Toptancıları Ve İmalatçıları Sitesi Projesi Balıkesir'E Değer Katacak

 

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, 2023 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesi, Balıkesir’e değer katacak önemli bir adım olarak planlanıyor.

Başkan Kula, Balıkesir’in ekonomik açıdan diğer illere göre daha avantajlı olduğunu belirtirken, şehrin gıda ve sanayi potansiyeli büyük bir ilgiyle değerlendiriliyor. Projede Türkiye’nin en büyük gıda üssü olma hedefine vurgu gerçekleşti. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ön talep başvurularının devam ettiği ve projenin çevreci ve modern tasarımı ile gerçekleşeceği ifadesi yer aldı.

 

Gida Toptancilari Ve Imalatcilari Sitesi Projesi Balikesire Deger Katacak 1

“Balıkesir büyüyor ve gelişiyor”

Buluşma Balıkesir Ticaret Odası ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula basın Buluşması’nda konuşma yaptı. İki dönemdir oda bünyesinde yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalara yer verdi. Kula 2023 yılı ihracat rakamları, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde yapımı süren genişleme alanı çalışmalarını iletti. Balıkesir’e yatırım yapmayı planlayan firmaları dile getirdi.  Faaliyete geçen Balıkesir Gümrük Müdürlüğü, Gökköy Lojistik Merkezi’nin Avrupa ile bağlantı hatlarında geldiği önemli seviyeyi anlattı. Balıkesir’in gelişmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Balıkesir Ticaret Odası’nın öncülüğünde projelendirilen Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesi hakkında detaylı bir bilgilendirme gerçekleşti. Rahmi Kula projenin Balıkesir için önemine vurgu yaptı. İHA’nın edindiği bilgiye göre tüm bu faaliyetlerin Balıkesir’e kattığı değer ve vizyona parmak bastı. Kula, Balıkesir’in yatırımcılar için birçok avantaja sahip olduğunu iletti. Ayrıca Balıkesir’in kontrollü olarak hızlı büyümesinin çok net bir şekilde önümüzdeki yıllarda da görüleceğini belirtti.

 

Gida Toptancilari Ve Imalatcilari Sitesi Projesi Balikesire Deger Katacak 2

“Balıkesir diğer illere göre ekonomik açıdan daha şanslı”

İş dünyası olarak, Maliye ve Hazine Bakanlığı’na Prof. Dr. Mehmet Şimşek’in ve Ticaret Bakanlığı’na Prof. Dr. Ömer Bolat’ın getirilmesinden memnuniyetlerini dile getirdi. Rahmi Kula, “Durumumuzu iyi ifade edebilmek adına iş dünyasını ilgilendiren bakanlıklarda deneyim ve tecrübeleriyle bilinen, iş dünyasının içinden isimler olan bakanlarımızın göreve gelmesi noktasında beklentilerimiz olumlu sonuçlandı.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Kula, Balıkesir’deki iş dünyasının beklentilerine de değindi. Balıkesir’i diğer illere göre daha avantajlı bir yerde gördüğünü de belirtti. Tarım ve hayvancılıkla beraber tüm gıda ürünlerinin Balıkesir’de yetişiyor olmasına vurgu yaptı. Ayrıca bu durumun gıda sanayisini ön plana çıkarmasını sağladığını iletti. Bunların yanı sıra imalat, metal ve elektrik elektronik sanayisinin de mevcudiyeti dile getirdi. Şehrin sahip olduğu kıyı hatlarıyla sahip olduğu turizm potansiyelinden bahsetti. Getirisi ile Balıkesir’de gelir yapısının homojen bir dağılım gösterdiğinin altını çizdi.

 

Gida Toptancilari Ve Imalatcilari Sitesi Projesi Balikesire Deger Katacak 3

“Türkiye’nin en büyük gıda üssü olmayı hedefliyoruz”

Başkan Kula hayata geçirilecek Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Çarşısı’nın Balıkesir’e değer katacağını dile getirdi. “Türkiye’yi doyuran il Balıkesir olarak gıda sanayisine yönelik proje çalışmalarını önemli buluyoruz. Marka Şehir olma yolunda hedeflerimizi büyük. Ayrıca bu noktada Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesini modern tasarımı ele alıyoruz. Bununla birlikte kuvvetli altyapısı ile çevreci bir şekilde gerçekleşebilmesi için büyük bir titizlikle planlıyoruz.

31 Temmuz 2023 Pazartesi gününe kadar ön talep başvurularımız devam etmektedir. Projeye uygun NACE koduna sahip olan firmaların başvurularını bekliyoruz. Ön talep toplama aşamasından sonra, Güney Marmara Kalkınma Ajansının hazırlayacağı fizibilite çalışmasının ardından; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları ile koordinasyon içerisinde yer belirleme çalışmalarına başlayacağız. Büyük bir gıda sitesi kurmayı arzu etmenin yanı sıra, bu proje ile Türkiye’nin en büyük gıda üssü olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Gıda Toptancıları ve İmalatçıları Sitesi Projesi Balıkesir’e Değer Katacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu