GündemEğitimTürkiye Gündemi

GMKA’ dan Sosyal Uyuma Destek Projesi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklendi. Bu proje ile sağlık nedenlerinden dolayı örgün eğitime devam edemeyen pekçok öğrenci var. Evde eğitim gören ve ilçelerinde özel eğitim uygulama okullarının bulunmaması nedeniyle eğitimleri yarım kalan ya da eğitim ortamlarına erişemeyen özel gereksinimli öğrenciler için sosyal uyum imkânı sağlandı.

GMKA’ dan Sosyal Uyuma Destek Projesi

 

“Sosyal Uyum İçin Bireysel Gelişim Atölyeleri”

Ayrıca GMKA  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüttü. 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile desteklendi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu “Sosyal Uyum İçin Bireysel Gelişim Atölyeleri” projesinde faaliyetler devam ediyor.

GMKA’ dan Sosyal Uyuma Destek Projesi Sosyal Dışlanma Ortadan Kaldırılıyor 

GMKA tarafından desteklenen proje ile Balıkesir’de yenilikçi yöntem ve ortamlar ile sosyal dışlanma riski altında bulunan kesimler var. Bu kesimlere sunulan eğitsel ve sosyal hizmetlerin kalitesinin artırılmasına katkı sağladı. Bunun dışında bireylerin toplumsal hayata uyumunu artırdı. Ayrıca yaşam standartlarının yükseltilmesine ve fırsat eşitliğinin sağlanması için katkısı büyük. Dahası refah düzeyinin artması yoluyla TR22 Bölgesinde sosyal içermenin desteklenmesine katkıda bulunuluyor.

Proje İle Balıkesir’in İlçelerine 9 Farklı Atölye

Bu amaca hizmet edecek şekilde proje kapsamında Balıkesir’in Balya ve Kepsut ilçelerinde salon sporları kurdu. Dursunbey ve Havran ilçelerinde bilim atölyeleri kurdu. Bunun yanında Savaştepe ve Sındırgı ilçelerinde yaşam becerileri atölyeleri kurdu. Dahası Bigadiç, Bandırma ve Karesi ilçelerinde ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı bilişim atölyeleri şeklinde toplamda 9 farklı atölye kurdu.

Gmka’ Dan Sosyal Uyuma Destek Projesi

GMKA’ dan Sosyal Uyuma Destek Projesi 81 Özel Eğitim Öğretmenine Eğitim

Bunun yanında Proje faaliyetlerine tasarım odaklı düşünme, arduino uygulamaları ve tasarım beceri atölyelerinin etkin ve verimli kullanımı konularını kapsar. Bu atölyelerde görevli olan 81 özel eğitim öğretmenine verilen 78 saatlik eğitim ile devam etti. Sonrasında eğitimleri tamamlayan öğretmenlere sertifika verdi.

Güç, “Katkı Sağlamaktan Mutluyuz”

Ayrıca Sosyal uyuma dikkat çeken GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin ortaöğretime kadar eğitim kalitesinin artırılmasına katkı sağladı. Bunun yanında bölgede sosyal uyum fırsatlarının çoğaltılması için çalışan kurumların hizmet sunum kapasitesinin artırılmasına ajans olarak katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Haber: Alper Çobanoğlu

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: GMKA Sekreteri Onur Adıyaman Oldu - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu