Gündemİlçe Haberleri

Göç Yolculuğu Yapan Leylekler Balıkesir’de

Ağustos ayıyla birlikte göç yolculuğuna başlayan çok sayıda leylek Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yer aldı.

 

Göç Yolculuğu Yapan Leylekler Balıkesir’de… Ulus Dağının eteklerinde yer alan Kıran Mahallesinde leylekler konaklıyor. Konaklayan leyleklerden dolayı bazı mahallelerde elektik kesintileri meydana geldi.

Göç Yolculuğu Yapan Leylekler Balıkesir'De

1300 metre rakımıyla çevresindeki yerleşim birimlerine göre yüksek konumda yer alan mahallede binlerce leylek ormanlık alanda ve mahalle çevresinde geceyi geçirmek için mola verdi.

Leylek yoğunluğunun fazla yaşandığı Kıran Mahallesi sakinleri yüksek gerilim hatlarının leyleklere zarar vermemesi için sabaha kadar nöbet tuttu.

Derecikören, Düğüncüler, Karacalar mahallelerinde belirli saatlerde leyleklerin zarar görmemesi için UEDAŞ, elektrik kesintisini gerçekleştirdi.

İlçe sakinlerinin cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştığı leyleklerin tünedikleri yerlerde geceyi geçirdikten sonra günün erken saatlerinde ilçeden ayrıldıkları görüldü.

Göç Yolculuğu Yapan Leylekler Balıkesir'De

Ayrıca, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Leylekler her yıl Sındırgı semalarında bulunuyor. Ardından, göç yolunda bulunan şehrimize farklı noktalara leylekler geliyorlar. Dahası, bu yıl da yine binlerce leylek Kıran köyde ağaçların üzerine kondular. Vatandaşlarımız da leylekler elektrik direğine konduğunda canlarına bir şey olmasın diye teyakkuzda bekliyorlar. Karacalar bölgesinde ise elektrik direklerine konan leylekler, elektriğin kesilmesine sebebiyet verdi. Derecikören, Pelitören ve Karacalar bölgesinde ise leylekler sabaha karşı gidinceye kadar elektrikler kesintiye uğradı” ifadelerine yer verdi.

Göç Yolculuğu Yapan Leylekler Balıkesir'De

AA’nın edindiği bilgiye göre, Kıran Mahallesi sakinlerinden Murat Efe de “Hayvanları otlatırken tesadüfen denk geldi. Ama her yıl biz bunu yaşıyoruz. Tabi biz bunları sabaha kadar ara ara gelip kontrol ediyoruz. Çünkü, bulunduğumuz alanda elektrik telleri var. Sağ olsun belediye başkanımız bu konuda çok duyarlı. UEDAŞ ile işbirliği yapıp elektriği kestiriyor. Sırf leylekler yüksek akıma çarpılmasın diye. Son olarak, biz de köy halkı olarak gidinceye kadar kontrol ediyoruz” dedi.

…Göç Yolculuğu Yapan Leylekler Balıkesir’de…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu