Gündemİlçe Haberleri

Gömeç Derkent’te Dönüşüm Devam Ediyor

Gömeç Derkent’te Dönüşüm Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin turizm potansiyelini artırmak, sahil şeridinin daha kullanışlı ve estetik hale gelmesini sağlamak amacıyla Gömeç Derkent Sahili’nde başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gömeç Derkent Sahili’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi, bölgedeki vatandaşların görüşlerini aldı. Asfaltlama çalışmaları tamamlanan Derkent Sahil Yolu’nda yol çizgi çalışmaları devam ediyor. Bölge; bisiklet yollarından yürüyüş yollarına, yeşil alanlardan çocuk oyun alanlarına kadar cazibesi yüksek bir hale dönüştürüyorlar. 4 bin metrekare sert zemin, 625 metre bisiklet yolu, 175 metrekare çocuk oyun alanı, 75 metrekare açık spor alanı ve bin 902 metrekare yeşil alan oluşturuluyor. Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştireceği detaylı temizlik ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra aydınlatma, ayrıca kent mobilyası gibi küçük dokunuşlarla sahil bölgesindeki kaliteyi artıracak.

“YILLARIN İHTİYACI GİDERİLİYOR”

Sahil yolunda incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, 20 ilçeye eşit hizmet götürmeye devam ettiklerini söyledi. Şehrin birçok noktasında ekip arkadaşlarının titizlikle çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Yılmaz “Balıkesir’de daha fazla turist misafir etmek ve turizm potansiyelimizi artırmak için daha yaşanılabilir ve ayrıca konforlu alanlar oluşturuyorlar. Derkent sahil şeridimizde de 10 yılların ihtiyacı olan yol ve çevre düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. Bisiklet yollarından çocuk parklarına kadar ayrıca Gömeç’te çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu