Özel HaberlerGündemİlçe Haberleri
Trend

Gönen’de Hizmette Ayrım Sorusuna İlginç Yanıt

Gönen’de Hizmette Ayrım Sorusuna İlginç Yanıt, Ayrımı Büyük Belediye Yapmıyor Ama İlçe Belediyesi!..

Gönen’de Hizmette Ayrım Sorusuna İlginç Yanıt, Ayrımı Büyük Belediye Yapmıyor Ama İlçe Belediyesi!..

 

3 2

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi büyük yatırım ve hizmetlere imza atıyor. Peki, Balıkesir’e yapılan hizmet ve yatırımların ilçelere dağılımını vatandaş nasıl değerlendiriyor?

 

İlgili Makaleler

Ayrıca, İlçeler arasında hizmet ve yatırım açısından bir ayrım yapılıyor mu? Bu sorulara Gönen ilçesinde yaşayan vatandaşlardan ilginç yanıtlar geldi. Özellikle “Ayrımı Büyük Belediye mi Yapıyor, Yoksa ilçe Belediyesi mi?” ifadesi oldukça yoğun dile getiriliyor.

 

Gönen’de Hizmette Ayrım Sorusuna İlginç Yanıt
Gönen’de Hizmette Ayrım Sorusuna İlginç Yanıt

Alt Yapıda Yapılanları Herkes Birebir Görüyor

Gönen’de, çok sayıda vatandaş Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarda bir ayrım yapmadığına inandığını ifade ediyor. Gönen İlçe Merkezinin sevilen isimlerinden Murat Özden, bu kanaati, “Gönen’de böyle bir ayrımı yansıtacak bir tek emare göremezseniz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bu konuda ki hassasiyeti bizim ilçede çok net hissediliyor. Gönen’in 90 kırsal mahallesi yani köyü var. Buralara yapılan alt yapı işlerini insanlar görüyor. Bizlerde bunu hem görüyoruz, hem de duyuyoruz. Bu nedenle şu ilçeye fazla, bu ilçeye az diye bir söyleme itibar edilmiyor” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Gönen’e “Helal Olsun Dedirtti”

İlçe Merkezinde de Büyükşehir Belediyesi’nin kendini hissettirdiğini belirten Özden, “Bunu Gönen’de şu anda her kesin helal olsun dediği ‘Eski Kaymakamlık Belediye Binası’ örneği ile anlatabilirim. Söz konusu Eski bina yıllardır yarı halde ve insanların ‘yazık değil mi Devletin heba olan parasına’ dediği bir şekilde duruyordu. Ama Büyükşehir Belediyesi bunun heba olmasına izin vermeyip bunu devraldı. Ciddi bir para harcayarak da binayı tamamladı. Bu gün yarın, hizmet binası olarak açacak. Bunu Gönen’de kime sorarsanız doğrular. Yani Büyükşehir Belediyesinin yaptıkları bu kadar ortada ve net görünüyor. Ama İlçe Belediyesi için aynı şeyi söylemek mümkün değil açıkçası” dedi.

 

5

Büyükşehrin İlçe Payını Engellemesi Mümkün Değil

Keçeler Mahallesi sakinlerinden Üzeyir Kolçuk “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bir ayrım yapmıyor. Buralara yapılan hizmetlerde bu görülüyor. Taş döşeniyor, su ve sulama ile ilgili çok iş yapılıyor. İlçe Belediyesi Büyükşehirden payını almazsa bu işlerin yapılması mümkün olur mu? Ha, erken alır, geç alır ama mutlaka payını alır. Bir engelleme ya da ayrım mümkün değil olamaz. Ama ilçe belediyesi için bunu söyleyebilir miyim? Maalesef söyleyemem.

 

Yer Satışı Var Ama Hizmet ve Yatırım Yok

Neden mi? Bakın daha önce köy tüzel kişiliğine ait yerler ilçe belediyelerine geçti. Ve bu yerler köylülere kiraya veriliyordu. İnsanlarda burada ekip nafakasını çıkarıyordu. Ancak, ilçe belediyesi 2 yıldır buraları satmaya başladı. Oysaki bu yerler daha önce buralarda yaşayanların köylü için vakfettiği yerler.

Niye satılıyor bunlar? Daha birkaç gün önce buradan da önce iki yer yer satışa çıktı. Defalarca talebimizi ilettik, Köyümüzün meydanında bir düğün salonu gibi, toplu etkinliklerimiz için bir yere ihtiyacımız var. Ama ilçe belediyesinden satış var, hizmet ve yatırım yok ” dedi.

 

Engin Agustos

Eksikler Var Ama Yapılanlarda Ortada

Sizce Gerek Hükümet Yatırımları, gerekse Büyükşehir Belediyesinin hizmet ve yatırımlarında ilçelere bir ayrım yapılıyor mu? Sorusuna Engin Ağustos, “ayrım olduğuna dair bir şey görmedim. Mahallemizde eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız var elbette. Ama yapılanlar da ortada.

Tabi siyaseten bu söylentilerde oluyor bazen. Ancak bu çok güçlü dile getirilen bir söylenti değil. Bir ayrım olsa herkes bundan şikayet ederdi.” dedi.

 

2 5

Siyasetle İlgilenenler Konuşuyor Ama İtibar eden Yok Gibi

Aynı soruya Metin Kurt, “bu söylentileri zaman zaman duyuyoruz. Siyasetle ilgilenenler bunu konuşuyor. Bir taraf onu diyor, diğer taraf bunu diyor. Ama ben buna inanmıyorum.

Benim gördüğüm kadarıyla tüm ilçeler ihtiyacına göre hizmeti alıyor Büyükşehirden. Ama bu yeterli mi değil mi onu tam da bilemem. Bunu konuşan siyasilerin millete anlatması, açıklaması lazım bence” dedi.

 

Gonen 3

Keçeler Köyü Muhtarı Abdullah Kaygı ise bu soruya çarpıcı bir yanıt verdi. Kaygı, “Büyükşehir Belediyesinin ayrımına dair bir durum var diyemem. Bazen orada da sıkıntılar yaşıyorum. Mesela yolumuzun genişletilmesi için dilekçe verdik. İki araba yan yana geçemiyor.

Ancak hala Büyükşehir buna çözüm getirmedi. Ama bunun nedeni ayrım diyemem. Bizim taleplerimiz büyük çoğunlukla ve doğal olarak Gönen Belediyesinden. Ne var ki, önemli taleplerimiz dahil, taleplerimizin neredeyse hiç birine yanıt alamıyoruz” dedi.

 

Ayrımı Hangisi Yapıyor Acaba?

İlçelerde hizmet ayrımına dair soruya bir diğer çarpıcı yanıt ise Erol Vuran’dan geldi. …Vuran, “Ayrımı Büyük Belediye mi Yapıyor, Yoksa ilçe Belediyesi mi acaba.

Bakın Büyükşehir Belediyesi’nin bir ayrım yapmadığını tam bilemem. Ama buraya siyasi sonuçlardan ötürü ilçe belediyesinin adeta cezalandırır gibi bir ayrım yaptığını söyleyebilirim. Muhtarda söyledi. Basit ihtiyaçlara dair taleplerimiz bile dikkate alınmıyor. Büyükşehirden de taleplerimiz var. Mesela bir üst köyün lağımı bizim köyün içinde ki dereye akıyor. Buranın ıslah edilmesi sağlık için şart. Yine, düğün hayır gibi toplu etkinlikler için kardan kıştan korunaklı çok amaçlı bir salon ihtiyacı şart” dedi.

 

Merhba Gazetesi

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu