GündemTürkiye Gündemi

İzmir’de Baraja Düşen Helikopterden Acı Haber

İzmir'in Menderes ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Helikopterdeki bir mürettebat yaralı olarak kurtarılırken, bölgeden acı haber geldi. Kayıp olarak aranan 3 mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir’de Baraja Düşen Helikopterden Acı Haber

 

Izmirde Baraja Dusen Helikopterden Aci Haber 1

Son dakika ! İzmir’in Menderes ilçesinde önceki gün orman yangını çıktı. Yangınına müdahale eden helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53’te kesildi. Yapılan araştırma sonucu helikopterin su aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edildi.

3 Kayıptan 1’nin Cansız Bedenine Ulaşıldı

İçerisinde 4 kişi bulunan helikopterden bir mürettebat yaralı olarak kurtulurken, kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Son dakika haberine göre; Tahtalı Barajı’na düşen helikopter içindeki kayıp 3 mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Izmirde Baraja Dusen Helikopterden Aci Haber

Bakan Yumaklı’dan Yaralı Personel İçin Açıklama

“Hava kararınca gece görüşlü helikopterler soğutma çalışmalarına devam etti. Yangın kontrol altına alındı. Helikopterlerden biri yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapacağı yere yöneldi ama 23.53’ten itibaren haber alınamadı. Ve ekiplerimiz bir helikopterin kaza yaptığını belirledi. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3’ü Kırgız, biri Türk. Bir Kırgız yaralı olarak kurtuldu, hastanede tedavi altında, hayati tehlikesi yok. Diğer mürettebatı arama çalışmaları sürüyor. ”   // İzmir’de Baraja Düşen Helikopterden Acı Haber

“Burası baraj, dikkatli olmak lazım”

Bakan Yumaklı ” Dalgıçlar enkazın olduğu bölgede. Artık bu helikopterin barajdan karaya çıkarılması işlemine geçilecek. Ümit ediyoruz ki kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanır ama burası baraj, dikkatli olmak lazım. Şu anda diğer 3 personelin akıbetiyle ilgili bilgi veremiyoruz. Daha önce de 2017’de benzer bir kaza yaşanmış. Kara kutu incelemesinden sonra belli olur. Bir önceki kazayla olan bağlantısını bu kazayla ilgili incelemelerden sonra söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir ; İzmir’de Çıkan Yangında Havalimanı Uçuşlara Kapatıldı

Haber Merkezi
İzmir’de Baraja Düşen Helikopterden Acı Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu