Balıkesir Son Dakika Haberleriİlçe HaberleriSpor

Balıkesir’de “Güne Sporla Başlıyoruz”

Balıkesir’de, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın başlangıcı 16 Eylül Açık Yüzme Yarışları ile başladı.

Balıkesir’de “Güne Sporla Başlıyoruz”

Balıkesir’de, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın başlangıcı 16 Eylül Açık Yüzme Yarışları ile başladı. Programın devamı ise, 18 Eylül Edremit’te. Edremit/ Güre Sahil saat 09.00’da Sabah Sporu ile başlayan program 19.00’da Akşam Sporu ile devam edecek.

Program, 20 Eylül Edremit/ Akçay Altınkum Sahilinde saat 09.00 ‘da başlayacak.  Saat 14.00’da çeşitli etkinlikler ile ilerleyecek. Etkinliğin son günü olan 22 Eylülde ise Bandırma/ Meydanda saat 09.00 ‘da çeşitli etkinlikler ile başlayıp 19.00’da son bulacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun, herkesi 2023 yılında kentsel ulaşım yöntemleriyle şehirleri keşfetmeye ve bu şehirlerin gelecekteki enerjisini korumaya çağırdığı “Avrupa Hareketlilik Haftası” başladı. 41 ülkeden 2 bin 663 kasaba ve şehrin etkinlikleriyle yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye, 630 şehir ve kasaba ile katılarak yine rekor kırdı.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa çapında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki  teması  “Şehrini Keşfet”, sloganıysa “Gelecek enerjini koru” olarak belirlendi.

Balıkesir'De &Quot;Güne Sporla Başlıyoruz&Quot;

Alternatif ulaşım metotlarına teşvik

2002’de beri düzenlenen bu geniş çaplı farkındalık kampanyasıyla karar vericilerin sürdürülebilir ulaşımı ve kentsel aktif hareketliliği teşvik etmesini sağlamak ve yurttaşları sürdürülebilir ulaşıma yönlendirmek amaçlanıyor. Avrupa Hareketlilik Haftası sürdürülebilir bir dünya ve yüksek yaşam kalitesi için hareketin, daha az enerji tüketiminin, temiz ve akıllı ulaşım biçimlerinin önemini vurguluyor.

Bu ilham verici hafta Türkiye’de Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle düzenleniyor. Pek çok şehirde hafta boyunca çeşitli etkinliklerle enerji tasarrufu, enerji verimliliği, sıfır karbon emisyonlu, temiz, çevreci ve daha düşük maliyetli alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekilecek. Bu yılki etkinlikler belediyelerin ulaşım planlarının ve toplu ulaşım sistemlerinin geliştirilmesine, bisiklet ve yaya yollarının artırılmasına, bireysel araç kullanımı yerine alternatif ulaşım metotlarının tercihi konusunda farkındalık yaratmaya odaklanacak.

Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca güvenli ve sürdürülebilir ulaşım faaliyetleri #ŞehriniKeşfet, #GelecekEnerjiniKoru, #AvrupaHareketlilikHaftası2023, #MobilityWeek ve #SaveEnergy etiketleriyle paylaşılacak.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu