Köşe Yazıları

Görünen Köy Kılavuz İstemez!

Görünen Köy Kılavuz İstemez! Benim için tarihi bir seçim 14 Mayıs. İlk kez oy kullanacağım. Seçimde şimdilik 4 cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Cumhur İttifakı adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yedili Masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan.

Bir süredir takip ettiğim programlar ve haberlerden bazı çıkarımlarım oldu. Örneğin Yedili Masa’nın hayli gayreti olmasına rağmen yine de çoklu bir adaya gidilmesi gibi. Görünen köy kılavuz istemez diye bir atasözü var. Yani açıkça belli olan bir durumu açıklamak gerekmez. Görünen o ki “Vakit Erdoğan Vakti”

14 Mayıs seçimi geçmiş seçim dönemlerine göre ülkemizdeki deprem nedeniyle daha sessiz ilerliyor. Adı seçim olunca siyasilerde bir o kadar heyecanlı. TV Programlarında gazeteciler birbirine giriyor ve tartışmalar havada uçuşuyor. Böyle olmalı mı? Olmalı tabi ki ancak farklı görüşlerin ve hele ki doğru görüşlerin çarpıtılması haliyle ses tonlarının yükselmesine de bir neden.

İlgili Makaleler

CHP’li Özgür Özel büyük laf etmişti hatırlayacaksınız “Öyle bir aday çıkartacağız ki Atatürk bile ‘İşte benim cumhurbaşkanım’ diyebilecek” demişti. Meraklanmıştık hani kimmiş ki o? Görünen köyde bırakın Atatürk’ü veya gerçek Atatürkçülerin benimsemesini, Yedili Masa partileri bile Kılıçdaroğlu’nu benimsemekte zorlandı. Kimilerinin suratı kimilerinin asabı bozuldu. İzledik ,okuduk yine televizyonlarda ,sosyal medya hesaplarında zorlama yazıları. Balıkesir’den de bir şeyler yazmak isterim ama bizim gazetede Sayfa Sekreterimiz not bırakmış “Yerimiz dar” diye sayfada bana az yer kalmış. Daha sonraya bırakayım dedim onu da şimdilik görüşmek üzere.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu