GündemTürkiye Gündemi

Mart Enflasyon Oranı Belli Oldu

Mart enflasyon oranı belli oldu. TUİK Mart ayı enflasyon oranı açıkladı. Vatandaşlar mart ayı enflasyon rakamını merakla bekledi. Temmuz ayı emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammı için belirleyici veriler açıklandı.

 

Mart enflasyon oranı belli oldu. 2023 Mart enflasyon oranı aylık bazda yüzde 2,29 arttı. Yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 50,51 seviyesine geriledi. Bununla birlikte Bakan Nureddin Nebati‘de yaptığı açıklamayla enflasyondaki düşüşü vurguladı. Nebati ” “Attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiştir” dedi.

Nureddin Nebati yaptığı paylaşımda: ” 2022 yılını, üst üste gelen ve çok boyutlu küresel krizlerin gölgesinde, maalesef yüksek enflasyon baskısıyla geçirdik. Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Ama biz bir sorunu çözerken farklı sorunlara yol açmadan ilerlemeye özen gösteriyoruz.  Enflasyon düşsün de işsizlik artarsa artsın, yatırım ve üretim gücümüz zayıflasa da olur” gibi bir kolaycılığa düşmedik. Bununla beraber Bütüncül ve vatandaşımızın menfaatine odaklı bir süreç yönetiyoruz.” dedi.

 

3 Aylık Zam Oranı Kesinleşti

Emekli maaş zammı sonrası diğer çalışanlar arasında da zam beklentisi oldu . Ancak ekonomi yönetimi memur zammı ile asgari ücret zammı için enflasyon rakamlarını işaret etti. Temmuz ayına dikkat çekti. Bu sebeple Mart ayı enflasyon oranları merak edildi.

Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat’ta ise yüzde 3,15’lik artış gösteren enflasyon yıllık bazda yüzde 55,18’e seviyesinde gerçekleşti.

Mart ayındaki yüzde 2,29’lık artış ile SGK ve Bağ-Kur emeklisi için 3 aylık zam oranı yüzde 12,52, memur ve memur emeklisi içinse yüzde 10,52 oldu.

 

Asgari Ücrette Zam Görecek

Asgari ücret sene başında net olarak 8.506 TL olarak açıklandı. Bununla birlikte Ortaya çıkan 3 aylık enflasyon rakamına göre asgari ücrete de kesin zam gözü ile bakılıyor. Ekonomistler Temmuzda yapılacak zam ile yeni asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkacağını söyledi.

Daha fazla haber için tıklayın

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu