GündemÖzel Haberler

GÖZLER UĞUR’DA

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un, istifa ettirileceğine dair söylentiler Balıkesir’in gündemine oturdu. Son üç gündür bu gündemle yatıp kalkan vatandaşların merakını, yarın kente dönecek olan Başkan Uğur’un yapacağı basın açıklamasıyla gidermesi bekleniyor.

SÖYLENTİLER ALDI BAŞINI GİTTİ

İstanbul’da Kadir Topbaş’ın istifasıyla yükselen belediye başkanlarının görevden alınacağı beklentisi, Düzce’nin de istifa haberinden sonra Balıkesir’de tavan yaptı. Son üç gündür Balıkesir’deki ilk ve en önemli gündem maddesi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur görevde kalacak mı, istifa ettirilecek mi söylentileri, zaten siyasi anlamda gruplaşmış hal alan kentte, Uğur’u destekleyen ve görevden alınmasını bekleyen tarafları heyecanlı bir bekleyişe yöneltti.

ÇARŞAMBA MYK’DA KARAR ALINDI!

Ankara kulisleri, istifa yada görevden alınma söylentilerini destekler mahiyette. AK Partili üst düzey siyasetçilerin iddiasına göre, geçtiğimiz Çarşamba Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı MYK toplantısında, içinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un da bulunduğu birkaç belediye başkanı için, görevden uzaklaştırılmalarını içeren karar alındı ve karar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya tarafından tebliğ edildi.

ŞİMDİ TÜM GÖZLER EDİP UĞUR’DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın istifa tebliğine itiraz eden Edip Uğur’un “Beni bu makamlara getiren kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Görevden alınacaksam yada istifa etmem isteniyorsa bana bu konuyu tebliğ edecek makam da kendisidir” diye çıkıştığı ve Cumhurbaşkanı ile görüşme yapmadan istifa etmeyeceğini söylediği de Ankara Kulislerinden gelen bilgiler arasında. Uğur’un bu temasların ardından Balıkesir’e döndüğü ve kendisine 3 gün süre verildiği iddia ediliyor.

İsmail Koca

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu