Gündem

Greencard Başvuruları Başladı!

"Yurt dışına çıkmak istiyorum ama oraya gittiğimde işsiz kalmak istemiyorum" diyenler buraya... Greencard başvuruları başladı!

Greencard Başvuruları Başladı!

Green Card başvuru ekranı 4 Ekim Çarşamba günü müracaatta bulunmak isteyenlerin erişimine açıldı. ABD Yeşil Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu yılki başvurularını belirtilen tarihlerde gerçekleştirecek.

ABD’de süresiz yaşama ve çalışma imkanı tanıyan Green Card başvuruları 4 Ekim’de Travel State internet sitesi üzerinden alınmaya başlandı. İşte Green Card başvurusu hakkında önemli detaylar…

Başvuru/Bitiş Tarihleri

Green Card başvuruları bu yıl 4 Ekim tarihinde başladı. DV 2025 kayıtları 4 Ekim 2023 Çarşamba günü başlayacak, 7 Kasım 2023 Salı günü sona erecek. Green Card başvuru ekranı 4 Ekim Çarşamba günü gün içerisinde aktif olacak.

Greencard Başvuruları Başladı!

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Green Card başvuru sonuçları, 4 Mayıs 2023 tarihinde erişime açılacak.

Başvuru Süreci Nasıl?

ABD Yeşil Kart başvuruları “https://dvprogram.state.gov/” adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen başvurularda tüm aşamaların hatasız bir şekilde tamamlanması gerekmektedir.

Ayrıca başvuruda fotoğraf verilen ölçülerle birebir uyumlu olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarası da tekrar istenemeyeceği için iyi saklanmalı.

Greencard Başvuruları Başladı!

Green Card Nedir?

Green Card (Yeşil Kart), ABD hükümeti tarafından gerekli şartları yerine getiren kişilere verilen ve size bir Amerikan vatandaşı gibi yaşama imkanı sunan göçmen vizesidir. Green Card başvurusu kabul edilip onaylandıktan sonra Amerika’da yaşayabilir, eğitim görebilir ve çalışabilirsiniz.

ABD Green Card başvurusu genel olarak üç şekilde yapılabilmektedir.

  • Akraba yoluyla başvuru
  • Çalışma yoluyla başvuru
  • Yatırım yoluyla başvuru

Greencard Başvuruları Başladı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu