Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Gülümsemek Bulaşıcı Mı?

Gülümsemekle ilgili yaygın olarak bilinen ve oldukça ilginç gerçeklere bir göz atın... Peki Gülümsemek Bulaşıcı mı?

Gülümsemek Bulaşıcı Mı?

Gulumsemek 1

Genellikle istemsiz bir reaksiyon olan gülümseme görünümünüzü sıfırlamaya yardım eder. İnsan her gün keyfini ve huzurunu kaçırabilecek pek çok durum ile karşılaşır. Gülümsemek bu karmaşada alınan derin nefesler gibidir.

Gulumsemek 2

İlgili Makaleler

Gülümsemekle ilgili yaygın olarak bilinen ve oldukça ilginç gerçeklere göz atın, belki gülümsemenize neden olur:

1.Duyguları iletir

Gülümsemenin en iyi bilinen özelliklerinden biri şüphesiz duygu iletkeni olmasıdır. Mutluluk, sevinç ve romantizm ile oldukça ilişkilidir. Ancak gülümsemenin pek çok farklı nedeni olabilir. Hatta bazen öfke, üzüntü ya da keder gibi duygular için bir başa çıkma mekanizması olabilir. Ayrıca yalan ve aldatma ile de ilintilidir.

2.Zamanı durdurur

Gerçekten mutlu olduğunuzda ve içten gülümsediğinizde, her şey değişir. Bu inanılmazdır. Yüz kaslarınızın tümü bastan aşağı değişir, taklit edilemez şekilde tepki verir. Cildiniz gerilir ve parlar, canlanır. Tüm bunlar olduğunuzdan çok daha genç görünmenize sebep olur.

3.Kimyasal reaksiyon

Gülümsemek beynimizdeki kimyasalları harekete geçirir ve endorfin salgılamamıza sebep olur. Endorfin mutluluk hormonudur. Gülümsediğimiz zaman beynimiz değişen yüz kaslarına tepki verir. Endorfin salgılanmasına neden olan da bu eylemdir, niyet değil. Yani bu durumda gerçek sebepler yüzünden gülümsemek kadar hiçbir sebep yokken gülümsemek de ise yarar. Yani güldükçe daha mutlu hissederiz. // Gülümsemek Bulaşıcı Mı?

4.Beden sağlığı

Endorfin aynı zamanda bir nevi doğal ağrıkesicidir. Gülümsemek endorfin salgılamanızı sağlarken bir yandan da negatif duygulara sebep olan kortizolu azaltır ve stresten uzaklaşmamıza sebep olur. Vücudu rahatlatarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Gülümsemek en iyi ilaçtır.

5.Stresi azaltır

Yüz seklinizdeki değişiklik ve nefes alışınızı yavaşlatması sebebi ile sizi ivedi olarak stresten uzaklaştırır. İçinizden gelmediğinde bile gülümsemelisiniz çünkü daha önce belirttiğimiz gibi bu çoğu etkiyi yine de harekete geçirmesinin yanı sıra, yeniden düşünmeniz ve duygularınıza odaklanmanız için size fırsat da tanır.

6.Yaşam kalitesi

Eğer kötü bir gün geçiriyorsanız, kendinize gülümsemek için sebepler arayın, pozitif düşünün. Hiçbir şey gözünüzden kaçmasın. Yavaşlayın ve 5 duyunuzu da kullandığınıza emin olup etrafınızdaki küçük şeyleri fark edin. Ayrıntıları görebildiğinizde gülümsemek için kendinize daha çok neden bulacağınızı görebileceksiniz. Gülen insanlar, mutluluğu ve konforunu artırır ve çevre üzerinde olumlu etkileri olur. // Gülümsemek Bulaşıcı Mı?

7.Başarıyı yansıtır

Gülümsemek öz güven, yetkinlik ve profesyonellik yansımasıdır. Bu unsurlar hep bir arada başarılı görünmenize sebep olur. Ayrıca gülümsemeyi doğru giyen bir insan kontrol sahibi ve esnektir de.

İlginizi çekebilir ; Mutluluk Seviyenizi Arttırın

Gülümsemek Bulaşıcı Mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu