Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Güney Kore’de Acil Durum

Güney Kore'de hükümet, tıp fakültesi öğrencilerinin sayısının artırılması girişimine karşı yapılan protestolar sonucunda, yaklaşık 9 bin stajyer doktorun istifasını sunması üzerine "acil durum" ilan etmek zorunda kaldı.

Güney Kore’de Acil Durum

Guney Korede Acil Durum 1
Güney Kore’De Acil Durum

Görev Yerlerini Terkettiler

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkedeki 13 bin stajyer doktandan 8 bin 897’si istifasını sunarken, bunlardan 7 bin 863’ü görev yerlerini terk etti. Ayrıca, 11 bin 481 tıp öğrencisinin de derslere katılmadığı belirtildi. Hükümet, ülke genelindeki 94 büyük hastanede çalışan yaklaşık 9 bin stajyer doktorun istifasının halk sağlığı üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek, toplum sağlığı risk seviyesini “temkinli”den “ciddi” düzeye yükseltti.

Bakanlık Çağrı Yaptı

Sağlık ve Refah Bakanı İkinci Yardımcısı Park Min-soo, basına yaptığı açıklamada, istifaların hiçbirinin kabul edilmediğini ve doktorların işe dönmeleri için resmi talimat yayımlandığını belirtti. Ancak, tıbbi kanunlara göre talimata uymayan personelin hapis cezası veya para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği ve tıp lisanslarının feshedilebileceği bilgisi paylaşıldı.

Kontenjanlar 2 Bin Kişiye Çıktı

Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin eksikliği nedeniyle tıp fakültesi kontenjanlarının 2 bin kişi artırılmasına karar vermişti. Ancak bu karar, başkent Seul başta olmak üzere birçok şehirde protestolara sebep oldu. Protestocular, hükümetin planının “tıbbi eğitim ve hizmet kalitesini bozacağını” iddia ettiler.

Sağlık Sektörü Krizde

Güney Kore, dünyanın en düşük doğum oranlarına sahip olmasına rağmen hızla yaşlanan bir topluma sahip. Bu durum, tıbbi hizmetlere olan talebin artmasına neden olurken, ülke gelişmiş ülkeler arasında nüfusa göre en düşük doktor sayısına sahip olanlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 9 bin stajyer doktorun istifasıyla yaşanan bu durum, ülkede sağlık sektöründe önemli bir krize yol açmış durumda. Hükümetin nasıl bir adım atacağı ve bu krizi nasıl çözeceği merakla bekleniyor.

Haber: AA

Kanserin Yayılmasını Durdurmada Yeni Umut

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu