GündemÖzel Haberler

GÜVERCİN TERAPİSİ

Ali Hikmet Paşa Meydanı’ında bulunan güvercinler, 7’den 70’e tüm vatandaşların ilgi odağı oluyor. Mutluluklar da mutsuzluklar da bu küçük dostlarımızla paylaşılıyor. Güvercinlere yem atarak ve onları izleyerek günün yorgunluğunu çıkarıyorlar.

Balıkesir ile özdeşleşen ve şehrin içerisinde kendine yer edinen güvercinler, şehre gelen yerli ve yabancı turistin yanı sıra vatandaşların da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Esnaf tarafından 1 liraya satılan yemleri vererek kuşları besleyen vatandaşlar, güvercinleri izlemenin  tarifsiz bir motivasyon yaratığını dile getirdiler. Sıcaklarda bunalan güvercinlerin havuz başında serinlemeye çalışmaları ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor

‘Motive Edici Bir Aktivite’

İlgili Makaleler

Haftasonları büyük bir yoğunluk yaşandığını söyleyen esnaf Yasemin Nazlımoğlu,‘Genelde haftasonları vatandaşlar özellikle Ali Hikmet Paşa Meydanı’na  geliyor. Özellikle çocuklarını da alıp gelen Balıkesirliler keyifli zaman geçiriyorlar. Bankta oturarak ya da çevredeki kafelerde oturup dinlenen vatandaşların ilgi odağı güvercinler oluyor. Çocuklar kuşlara yem atarak onların arasında olmayı çok seviyorlar. Güvercinlerin içerisinde çok mutlu oluyorlar.  Güvercinleri izlemek hem motive ediyor hem de herşeyi düşünmeyi bırakıp kısa bir süre insanların kendisiyle baş başa kalmasını sağlıyor’ dedi.

Meydanın Adı Değişti

Ali Hikmet Paşa Meydanı’na gelmek isteyen bir turistin meydanı nasıl bulduğunu anlatan esnaf  Yasemin Nazlımoğlu, ‘Artık Ali Hikmet Paşa Meydanı, güvercinlerle özdeşleşti. Buraya gelmek isteyen vatandaşlara güvercinli meydan dediğimizde çok rahatlıkla bulabiliyorlar. Güvercinlerin evi, yuvası bu meydan oldu artık. Biz de esnaf olarak çok mutluyuz. Böylesine güzel güvercinlerle aynı meydanı paylaşıyoruz. Gün boyu onları izlemek ve komik hallerine bakmak çok keyifli. Vatandaşlar da günün bazı saatleri gelip kuşların arasında keyifli zamanlar geçiriyorlar. Haftasonu çocuklarıyla birlikte gezmeye çıkan ailelerin uğrak noktası Ali Hikmet Paşa Meydanı oluyor. Okulların da tatil olmasıyla birlikte aileler çocuklarıyla birlikte sürekli buradalar. Kışın bile çocuklar, anne ve babalarına baskı uygulayıp buraya gelmek istiyorlar’ ifadelerini kullandı.

Sıcaklar Onları Da Etkiledi

Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesinin güvercinleri de etkilediğini söyleyen esnaf Yasemin Nazlımoğlu , ‘Hava sıcaklıkları 40’ın üzerinde seyrediyor. Bu sıcaklar kuşları da çok etkiledi. Güvercinler gün içinde sürekli havuzun çevresindeler. Su ihtiyaçlarını havuzdan sağlayan güvercinler, arada başlarını filan da suya sokup serinlemeye çalışıyorlar. Bu şekilde he güzel vakit geçiriyorlar hem de serinliyorlar. Sıcaklar güvercinleri de çok etkiliyor. Su ihtiyaçlarını havuzdan sağlayan güvercinlerin yem ihtiyacını da biz karşılıyoruz. Biz kuş yemlerini 1liraya satıyoruz. Çevredeki esnaf da güvercin yemleri satmaya başladılar. Herkes kuş yemi alıp, güvercinlere yem atıyor. Bu doğal bir terapi gibi’ ifadelerini kullandı.

‘Güvercinlerin Beslenmesine Dikkat’

Güvercinlerin beslenmesine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Nazlımoğlu, ‘Güvercinler genel olarak tahıl ağırlıklı besleniyorlar. Buğday, arpa, mısır, çekirdek başta olmak üzere hemen hemen tüm tahıl ürünlerini severek tüketiyorlar. Güvercinlerin beslenmelerini de yaz ve kış olarak ikiye ayırmak lazım. Kışın vücut ısınını korumak için daha ağır ve yağlı beslenmesi gereken güvercinler, yazın daha hafif yemler tüketmeliler. Yaz aylarında güvercinler buğday ile beslenmeliler’ şeklinde konuştu.

Çocukların Göz Bebekleri

Güvercinleri en çok çocukların sevdiğini söyleyen Nazlımoğlu, ‘Özellikle küçük çocuklar güvercinleir çok seviyorlar. Onlara yem atıklarında yüzlerindeki mutluluğu görebiliyoruz. Bir çocuk için bir avuç yem dünyalara bedel. Güvercinlerin de çok fazla meraklısı var. Özellikle onlar için gelip günü meydanda geçirenler var. Onları izlemek de ayrıca keyif veriyor. Bu güvercinler Balıkesir’in en güzel değerleri’ ifadelerini kullandı. Merhaba Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu