Gündemİlçe Haberleri

Hac Yolcularına Uğurlama Töreni

Burhaniye ilçesinde, üçüncü grup olarak yola çıkan hacı adayları için coşkulu uğurlama töreni oldu.

 

Burhaniye Ilçesinde, Üçüncü Grup Olarak Yola Çıkan Hacı Adayları Için Coşkulu Uğurlama Töreni Oldu.

Hac Yolcularına Uğurlama Töreni

Hac Yolcularına Uğurlama Töreni. Tarihi Kocacami avlusunda toplanan hacı adayları için ilahiler söylendi, dualar okundu. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de hacı adaylarına birer hediye paketi verdi.

Burhaniye’de hacı adayları gruplar halinde uğurlandı  Bununla beraber Üçüncü grupta yer alan 17 hacı adayı için de tarihi Kocacami’de uğurlama töreni oldu. Ardından Törende din görevlileri ilahiler okudu. Ardından vaiz Mahmut Vanlıoğlu da dua yaptı. Sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin hediye paketlerini de AK Parti İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu takdim etti. Bununla birlikte Kocacami’nin avlusu hacı adayları ve uğurlamaya gelenlerle dolup taştı. Ayrıca bol bol hatıra fotoğrafları çekildi. Daha sonra Törene katılanlara teşekkür eden hacı adayı Ramazan Şevik,

Hac Yolcularina Ugurlama Toreni2

“Bugün hac farizasını yapmak üzere Mekke-i Münevvere’ye gidiyoruz. Allah bize nasip etti. Allah, tüm İslam alemine tüm Müslümanlara nasip etsin. Bu programa katılanlardan da Allah bin kere razı olsun. Allah herkese de oraya gitmeyi nasip eylesin” dedi.

Kocacami müezzini İsmail Baydemir de, ”İnşallah, bugün Burhaniye’mizde coşkulu bir şekilde hacılarımızı uğurluyoruz. Allah, ibadetlerini kolaylaştırarak hac ibadetini ifa edebilmelerini nasip eylesin. Hayırlı yolculuklar diliyoruz” dedi.

Hac Yolcularina Ugurlama Toreni1

Emekli din görevlisi Cemil Aygün ise, “Bugün Burhaniye’mizden hacı kardeşlerimizi uğurladık. ayrıca Allah, haclarını kabul eylesin. Güle güle gitsinler inşallah. Ravza-yı Mutahhara’da sevgili habibimiz Muhammed Mustafa’yı ziyaret ederek, Kabe’yi tavaf ederek, Arafat’ta vakfe yaparak haclarını yapacaklar. İnşallah, haclarını kabul eylesin Mevla’m. Yine haclarını yaptıktan sonra ülkelerine dönmelerini nasip eylesin. Cenabı Allah, cümlesinden razı olsun” diye konuştu.

Daha Fazlası İçin Tıklayın 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu