GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Haftasonu EYT Yoğunluğu

Haftasonu EYT Yoğunluğu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT düzenlemesi açıklamasının ardından vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak için SGK binaları önünde Cumartesi günü de kuyruk oluşturdu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Beştepe’deki toplantıdan sonra yaptığı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) açıklamasının ardından, İstanbul’daki SGK binaları vatandaşların akınına uğradı. Askerlik ve doğum borçlanması işlemlerini bir an önce tamamlamak isteyen pek çok vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde beklemeye başladı.

 

“Taksitlerini ödeyip eşimi emekli yapmak istiyorum”

Sabahın erken saatlerinde SGK önüne gelen Süleyman Öztürk, “Eşim arabada bekliyor. Sabah 04.30’da geldik. 04.30’dan beri bekliyoruz. Onun da bin 70 gün borcu var. Onu borçlandırmak istiyorum. Taksitlerini ödeyip emekli yapmak istiyorum. Alibeyköy’den geldim” dedi.

 

Balıkesir’den geldiğini ifade eden Kamil Çileli ise “Balıkesir’deki sigorta beni buraya sevk etti. Burada daha uzun çalışmışlığım olduğu için buraya geldim. Tekrar geri gideceğim. Orada işlemlerim olacak. Oradakiler buraya göndermek mecburiyetinde kaldı. Saat 06.00’da İstanbul’daydım. Buraya gelmem de yarım saat sürdü” dedi.

 

Sabahın erken saatinde sıraya giren Tuna Acar ise iha muhabirine , “Sabah saat 05.00’da buraya geldik. Sigortadan emekli olma yaşını dolduranlar ya da askerlik borçlandırması ile ilgili geldik. Ben gelirken en erken ben geldiğimi düşünüyordum ama buraya geldiğimde uzun bir sıra vardı. Burada insan seli var şu anda. Bize bir form verdiler, doldurup içeri vereceğiz. Gelirken en erken ben geldim diye sanıyordum ama geldiğimde önümde 400 kişi vardı. Askeri borçlanma formu varmış onu doldurup içeri vereceğiz, daha sonra gün sayımı da toplayıp emekli olacağım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu