Gündemİlçe Haberleri

‘Hasan Aycın Kütüphanesi’ Balıkesir’e Kazandırıldı

Balıkesir, Türkiye - Millî Eğitim Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kurulan T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi’nde “Hasan Aycın Kütüphanesi” dün görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi. Protokolün katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler için değerli bir kaynak merkezi oluşturuldu.

Hasan Aycın Kütüphanesi’ Balıkesir’e Kazandırıldı

Hasan Aycin Kutuphanesi Balikesire Kazandirildi 1
‘Hasan Aycın Kütüphanesi’ Balıkesir’E Kazandırıldı

5 Element Sistemine Göre Tasnif Edildi

Kütüphanede 20 binden fazla kitap bulunmakta olup, ayrıca 40 öğrencinin aynı anda çalışabileceği modern masalar da yer alıyor. Ateş, su, toprak, hava ve irfan olarak 5 element sistemine göre tasnif edilen kütüphanede, sanatçı Hasan Aycın’ın kendi el yazısıyla imzaladığı albümler de sergileniyor. Ayrıca, açılış töreninde öğrencilerin müzik dinletisiyle kütüphanenin tanıtımı yapıldı.

Hasan Aycin Kutuphanesi Balikesire Kazandirildi 2
‘Hasan Aycın Kütüphanesi’ Balıkesir’E Kazandırıldı

Bir Çok İsim Açılışa Katıldı

Açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve il ve ilçe yöneticileri katıldılar.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, konuşmasında Cemil Meriç’in “Kitap zekâyı kibarlaştırır.” sözüne atıfta bulunarak, kütüphanelerin önemine değindi ve Hasan Aycın’ın sanatıyla insanlara doğruları gösterdiğini vurguladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise şehrin medeniyet, kültür ve tarih bakımından zengin bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, kütüphanelerin bu mirası gelecek kuşaklara aktarmada önemli bir rol oynadığını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, Hasan Aycın’ın Balıkesir için çok değerli bir insan olduğunu belirtti ve kütüphanenin bu değerli ismin adını taşımasının önemine değindi. Yılmaz, kütüphanelerin yaşayan mekânlar olduğunu ve sürekli desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptığı konuşmada, “Hasan Aycın Kütüphanesi”nin sadece bir çizer, ressam veya çizgi ustası değil, aynı zamanda bir anlatıcı, yazar, şair ve fikir adamı olan Hasan Aycın’ın ismiyle açıldığını belirterek, kütüphanenin il ve okul için hayırlı olmasını diledi. Tatlı, kütüphanenin yapımında desteklerini esirgemeyen Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

Hasan Aycin Kutuphanesi Balikesire Kazandirildi 3

Kütüphane Gezildi

Konuşmaların ardından Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kütüphaneyi gezerek kitapları incelediler.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Gezici Kütüphane Merakla Bekleniyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu