Gündemİlçe Haberleri

Havran’a Gelen Coğrafi İşaretli Mandalina Topluyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde, tadıyla, lezzetiyle, çekirdeksiz olmasıyla ve ince kabuğuyla ilgi gören “havran mandalinası" hasadı başladı.

Havran’a Gelen Coğrafi İşaretli Mandalina Topluyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde, tadıyla, lezzetiyle, çekirdeksiz olmasıyla ve ince kabuğuyla ilgi gören “havran mandalinası” hasadı başladı.

Balıkesir’den yola çıkıyor. 81 ile gidiyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Havran Kaymakamı Enver Özdemir, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül ve İlçe Müdürü Mehmet Emre Çakan Havran İlçesinde başlayan mandalina hasadına katılarak çiftçilerle birlikte mandalina topladı.

Balıkesir’de, yüksek verim üreticileri sevindirirken hasadı ve işlemleri tamamlanan ürünler birçok şehre gönderiliyor.

Havran’a Gelen Coğrafi İşaretli Mandalina Topluyor

Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Havran Mandalinasının Balıkesir tarımı ve bölge ekonomisi adına büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Ayrıca, çiftçilerle Havran’ın coğrafi işareti kazanmış olan mandalinanın hasadı sonrası sohbet etti.  İl Müdürü Erkan Alkan son olarak, çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezon diledi.

Havran Mandalinasının Özellikleri                                                                          

Başkan Ersoy incir ve sepet peynirinin de coğrafi işaret çalışmalarına dâhil olacağını belirtti. Başkan Ersoy, ‘‘Coğrafi işaretli Havran mandalinasının tanıtımlarına başlayacağız.

Yayınlanan bültende Satsuma cinsi ortalama meyve ağırlığı 90 gram olan koyu renkli, ince kabuklu kabuğu soyulan erkenci bir mandalina çeşidi olarak özelliği sıralanmaktadır’’ dedi.

Havran’a Gelen Coğrafi İşaretli Mandalina Topluyor

 

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu