Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Tarifler
Trend

‘Zümrüt Zeytinyağı’

Balıkesir’in havran ilçesinde yapılan zeytin ve zeytinyağı şehrin tarımına ve üretimine destek oluyor. 

Havran’da Yapılan ‘Zümrüt Zeytinyağı’ Havran, Edremit Körfezi’nin en geniş zeytinlik arazilerine sahip ilçesidir. Bu sebeple Havran’a Balıkesir’in “zümrüt ilçesi” denir.

 

Havran’da Yapılan ‘Zümrüt Zeytinyağı’

Zeytinyagi Havran Balikesir Merhaba Gazetesi

İlgili Makaleler

Zeytin ürünleri ve sofralık zeytin alanında ülkemizin en modern ve en büyük zeytin işleme fabrikası burada bulunmaktadır. Havran zeytinlerinden elde edilen zeytinyağı, farklı aroması ve nefasetiyle dünya pazarında adından söz ettirmektedir. Havran’ın ekolojik özelliği, zeytinlerden elde edilen yağın kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkartmakta ve emsallerine oranla tercih edilmesine neden olmaktadır.

Zeytinyagi Yapimi

Zümrüt Zeytinyağı Nasıl Yapılır?👈

Zeytinyağı yapımını hiç merak etmiş miydiniz? Gelin birlikte mis kokulu Havran’ın zeytinleri ile zeytinyağı yapalım.

Zeytin hasadından sonra ilk 24 saat içinde üretime alınmasıyla zeytinyağı yapımına başlayacağız.  zeytinleri dal ve yapraklarından ayıralım. Zeytin dışındaki unsurların zeytinyağının lezzetini olumsuz etkilememesi ve tadını acılaştırmaması adına, bu aşamada detaylı bir temizleme işlemi yapalım. Dal ve yapraklarından ayrıştırılan zeytinleri yıkama işlemi ile devam edin.  Toz, kir ve kumlarından arındırıldıktan sonra kurutuluyor ve bir sonraki aşama için kırma işlemini de yapabiliriz.

Havran

Daha Kısa Bir Yol!

Ekstraksiyondan sonra, yağ filtrelenir ve şişelenmeye veya tüketilmeye hazır olana kadar saklanır. Zeytinyağı, benzersiz bir lezzet profili oluşturmak için otlar ve baharatlarla da tatlandırılabilir.

Hey bizi hala youtube’dan takip etmiyor musun? İşte youtube hesabımız🤳

19. Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivali Başladı

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu