GündemÖzel Haberler

“Her Şey Güzel de Bir de Hızlansa”

Balıkesirliler, belediye tarafından yapılan hizmetleri değerlendirdi.  Yol çalışmaları ve genel hizmetlerin çok uzamasından şikayet eden vatandaşlar, “Her şey güzel de bir de çalışmalar hızlansa” diyerek işlerin hız kazanmasını istedi. Balıkesir’in her şeye rağmen güzel ve yaşanabilir şehir olduğunu ifade eden sokaktaki vatandaşlar görüş ve düşüncelerini MERHABA aracılığıyla paylaştı.
Toplam nüfusu 1 milyon 204 bin olan Balıkesir, geniş hinterlandı, doğası ve coğrafi konumuyla en yaşanılabilir şehirler arasında gösteriliyor. Peki şehirde yaşam gerçekten öyle mi? Vatandaşlar şehirdeki çalışmalardan memnunlar mı? Tüm bu soruların cevabı haberimizde…

 

1 HAFTALIK İŞ 1 AYDA BİTMİYOR!

Sevgi Deniz (32-Evhanımı):  “Balıkesir’de çok fazla çalışma var. Yollar yapılıyor. Yeni yatırımlar şehre geldi. Kültür ve sanat etkinlikleri hızla artıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler ama, belediyelerin çalışmaları yavaş. Bir şeyler yapılıyor, çok yavaş bir şekilde oluyor. Bir haftada bitmesi gereken çalışmalar bir ayda bitmiyor. Bazı şeyler haddinden fazla uzuyor. Daha kısa zamanda bitirilebilir. Biz vatandaşlar memnunuz ama iletişimde, toplu taşımada aksaklıklar olmasın. Yarım kalmasın hizmetler. Ulaşım biraz daha iyi. Daha da iyi olabilir. Eksikler çok fazla. Bunlar da yapılırsa biz daha memnun oluruz. Balıkesir güzel bir şehir. Daha da güzel hale getirmeliyiz.”

 

Zehra Erdinç (64- Ev Hanımı): “Biz Savaştepe’de oturuyoruz. Savaştepe’den Balıkesir’e gelirken zorlanıyoruz. Yollarımız bozuk, keskin virajlı. Çok fazla kaza oluyor. Tek şeritli ve bozuk bir yol var. Yol düzenlemeleri yapılırsa çok daha memnun olacağız. Biz bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Savaştepe’den Balıkesir’e ulaşım çok güzel. Her saat, her dakika araç var. Allah’a şükür. Ama yolumuz da yapılsa iyi olacak.  Ulaşımın en önemli konusu bence yol. Onun dışında Balıkesir’imizden memnunuz. Her şey oldukça güzel. Belediyemiz iyi çalışıyor. Çalışmalarını çok beğeniyoruz.”

 

Ramazan Altunorak (33- Seyyar Satıcı): “Balıkesir’den memnunuz. Her şey güzel gidiyor. Ulaşım da hizmetler de çok iyi. Başka bir memlekette bu kadar rahat olamazdık. Balıkesir sessiz, huzurlu bir şehir. Mesafeler çok kısa. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşımımızı rahatlıkla sağlıyoruz. Ayrıca herkes birbirini tanıyor.   İşler de çok şükür iyi. Balıkesir gerçekten yaşanabilir bir şehir.”

 

Esma Yıldırım (21-Öğrenci) : “Ben Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde okuyorum. Balıkesir’e çok isteyerek geldim. Balıkesir gerçekten yaşanılabilir çok güzel bir şehir. Suç oranı düşük. İnsanlar birbirine karşı hoşgörülü. Ancak, öğrencilere yeterince değer verilmemesi üzücü. Bir de işsizlik çok fazla. Bence özellikle gençlerin istihdamını arttırmak için iş olanakları arttırılmalı. Gençler büyük şehirlere gidiyorlar. Balıkesir’de de yaş ortalaması yükseliyor. O nedenle gençlerin şehirde kalması teşvik edilmeli.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu