Gündem

Her şey insanlık için

HER ŞEY İNSANLIK İÇİN

 

Türkiye’nin pekçok il ve ilçesinden Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım TIR’ları kaldırıldı.

Önceki gün Balıkesir merkezi ve ilçelerinden Dualar eşliğinde gönderilen tırlar yola  “Halep’e Yol Açın” diyerek çıktı. Halep’e yardım elinin zincirleme halkası olan gönüllü vatandaşlar ‘insanlığa evet’ dedi.

Merkezde Naciye Kabakçı Anaokulu çocuklar için Cerablusta hazırladığı proje ile  sınıf oluşturdu ve öğrencilere yuva olan bu sınıfta çocukların yüzü güldü. Sındırgı, Bigadiç, Dursunbey, Havran ve pekçok ilde duyarlılık üst düzeyde. Dünde Bigadiç’ten kalkan 2’inci tır yola çıktı.

 

Yardım seferberliği

Suriye’nin Halep kentine gıda paketi, un, sebze-meyve ve bebek paketi yardımında bulunuldu. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Halep’e Yol Açın” sloganı ile başlattığı yardım seferberliği Türkiye’nin dört bir yanından destek görmeye devam ediyor. Halep’teki katliama “dur” demek için Yardım seferberliğine destek bununla da sınırlı kalmadı. Balıkesir’den bir okul çocuklar için Halep’te sınıf oluşturdu. ‘Eğitime devam’; diyerek çocukların yüreklerine dokundu. Türkiye’den Halep’e uzanan yardım konvoyları savaş mağduru çocuklara ve gençlere yaşlılara umut olmaya devam ediyor. Balıkesir Merkezinde ve ilçelerinde de bir süredir devam eden yardımlara bir yenisi daha dün eklendi.

 

Bigadiç’ten insanlık için el ele

Bigadiç’ten gönderilen tır yola çıkmadan önce dualar edildi. Bigadiç Laleli Park önünde yapılan konuşmalarda Dünya’nın sessiz kaldığı İnsanlık dramlarına değinildi. ‘Güçlü Türkiye vurgusu’ vatandaşlar tarafından dile getirildi ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz’ denildi. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, STK,(İHH),Bigadiç Kızılay Şube Başkanlığı ve Belediyenin ortaklaşa düzenlediği ‘Bigadiç’ten Halep’e Yardım Eli’ kampanyası ile toplanan yardımların ikinci tırı dualar eşliğinde uğurlandı.

 

Merkezde kampanya sürüyor

Kastamonu Entegre Fabrikası işçileri, Suriye Halep şehrindeki insanlık dramına kayıtsız kalmamak için hazırladıkları gıda kolilerini Halep’e göndermek için Kızılay’a teslim etti. Türk Kızılayı önceki gün kolileri tek tek elleriyle Tıra yükledi.Balıkesir’de ve ilçelerindeki yardım kampanyalarının devam ettiği bildirildi.

 

Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu