Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinliksinema

Hüzün Barındıran Ayrılık Filmleri

Yakın zamanda sevgilisinden ayrılmış veya ayrılığın üzerinden seneler geçse de unutamamış kişiler varsa şimdiden uyarıyoruz. Bugünkü liste bolca hüzün barındırıyor!

 

Hüzün Barındıran Ayrılık Filmleri

İçinde hüzün, kalp kırıklığı, acı, gözyaşı, mutsuzluk barındırsa da ayrılık filmleri, izleyenleri her zaman olumsuz etkileyecek diye bir şey yok. Kim bilir, izleyeceğiniz bu ayrılık filmleri, ayrılmış olsanız bile her gün daha fazla özlediğiniz “o” kişiyi belki de yeniden aramanıza bir araya gelmenize vesile olacaktır.

Sözü daha fazla uzatıp, ayrılık acınıza bir biz tuz biber ekmeyelim ve kararı size bırakalım. Ayrılık acısını dibine kadar yaşayarak gözyaşlarınızın sel olmasını mı seçeceksiniz, yoksa Attila İlhan’ın da dediği gibi “Ayrılık da sevdaya dahil” anlayışını benimseyip, acınızı kalbinize mi gömeceksiniz?

Casablanca – Kazablanka (1942) | IMDb: 8.5

Kelimenin tam anlamıyla bir aşk filmi klasiği olan Casablanca, 2. Dünya Savaşı esnasında Fas’ın Kazablanka kentinde yaşanan bir aşkı anlatıyor. Victor Lazlow, Almanya’daki bir direniş örgütünün lideridir. Tutulduğu kamptan kaçan Victor Lazlow, Kazablanka’ya gelir. Hedefi, buradan Lizbon’a, Lizbon’dan da ABD’ye gitmektir. Ancak işler hiç de düşündüğü gibi gitmez.

Victor Lazlow, Kazablanka’nın en meşhur gece kulübünün sahibi Rick ile tanışır. Rick, şehirde de güçlü bir karakterdir ve Victor’un kaçması için ihtiyaç duyduğu pasaportları hazırlayacaktır. Ancak ortada başka bir durum daha vardır. Rick, bir yandan da içten içe Victor’un yakalanmasını, hatta öldürülmesini istiyordur. Çünkü Victor’un karısı olan Ilsa, bir zamanlar Rick’i terk etmiştir. Rick de bu aşkını kalbine gömmüştür ama hiç unutmamıştır. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmasına yardım edecek midir?

Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Sil Baştan (2004) | IMDb: 8.3

Ayrılık filmleri listemizde klasikler arasında yerini almış bir filme geldi sıra. Romantik film anlayışına bambaşka bir boyut kazandıran Sil Baştan, yayınlandığı dönem hemen herkesin hakkında konuştuğu bir filmdi. Sevgilisinden ayrıldıktan sonra hafızasında sevgilisine dair kalan anıları sildiren bir adamın hikâyesini izliyoruz. Filmin yola çıktığı fikir bile başlı başına dikkat çekici iken, anlatım tarzı onun bugün bile konuşulmasını sağlıyor.

Joel ve Clementine iki yıldır birlikte bir çifttir. Joel, bir gün Clementine’e dair çok şaşırtıcı bir haber alır. Clementine teknolojik bir deneye katılmıştır. Bu deney sonucunda Joel ile olan ilişkilerine dair her şey hafızasından silinecektir. Durumu öğrenen Joel, Clementine her şeyi unutmadan ona ilişkilerini hatırlatmaya çalışmak için harekete geçer. Ancak Clementine, Joel’in kim olduğunu hatırlamıyordur.

Hüzün Barındıran Ayrılık Filmleri

Call Me by Your Name – Beni Adınla Çağır (2017) | IMDb: 7.9

1983 yılının yaz aylarında, Kuzey İtalya’dayız. Elio, Kuzey İtalya’nın kırsal bir bölgesinde ailesiyle birlikte tatildedir. Zamanının çoğunu kız arkadaşı Marzia ile birlikte geçirir. Geri kalan zamanlarında da çoğunlukla kitap okuyup, müzik yapmaktadır. Elio’nun babası saygı duyulan bir arkeoloji profesörü, annesi ise çevirmendir. Annesinden ve babasından aldığı eğitimle yaşına oranla oldukça birikimli, entelektüel bir kişilik olan Elio, duygusal anlamda aynı yetişkinliğe henüz erişememiştir.

Günlerden bir gün babasının doktora öğrencisi olan Oliver ailenin yanına gelir. Elio’nun hayatı da tam olarak o gün değişmeye başlayacaktır. Oliver ve Elio arasında daha ilk anlardan itibaren bir yakınlaşma başlar. Başta Elio olmak üzere, her ikisi için de unutulmaz bir yaz tatili olacaktır.

Marriage Story – Evlilik Hikâyesi (2019) | IMDb: 7.9

Charlie ve Nicole, evli, bir tane çocukları olan, çok mutlu bir çifttir. Ancak ne var ki, geçen yıllar onları epey yıpratmıştır. Tükenmek üzere olan evliliklerini kurtarmak için girişimlerde bulunsalar da, her ikisi de boşanma konusunda ortak karar alırlar. İkili, aralarında anlaşarak boşanacağı için kolay bir boşanma süreci yaşayacaklarını düşünür. Oysaki tam tersi yaşanır. Üstüne bir de çocuğun velayeti söz konusu olunca, Charlie ve Nicole, birbirlerine psikolojik anlamda büyük zararlar vermeye başlarlar.

Charlie ve Nicole, o güne kadar içinde tuttukları ne varsa birbirlerine haykırmaya başlarlar. Her ikisi de gün geçtikçe agresifleşir, kendilerini ve birbirlerini tanıyamayacak duruma gelirler. Film, yayınlandığı 2019 yılında büyük ses getirmiş, Adam Driver ve Scarlett Johansson, performanslarıyla göz doldurmuştu.

Hüzün Barındıran Ayrılık Filmleri

The Notebook – Not Defteri (2004) | IMDb: 7.8

1940’lı yıllardayız… ABD’nin Güney Carolina eyaletinde yer alan Seabrook Adası’nda yaşayan Noah, değirmende işçi olarak çalışmaktadır. Allie ise yaz tatilini değerlendirmek için ailesiyle birlikte bu adaya gelmiştir. Noah ve Allie, bir karnavalda tanışırlar ve tanıştıkları gibi birbirlerine aşık olurlar. Aralarında ciddi bir sınıfsal fark vardır fakat onlar bunu umursamazlar. Öyle ki, rüya gibi bir yaz geçirirler.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu