GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Huzur Ve Güven Şehri Balıkesir’de Uluslararası Kahvaltı Festivali Hazırlığı

Huzur Ve Güven Şehri Balıkesir’de Uluslararası Kahvaltı Festivali Hazırlığı

 

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali lansmanı bugün Avlu’da gerçekleştirildi. Kahvaltı denilince akla gelen şehir özelliğini bünyesinde barındıran Balıkesir’de, lansman öncesi tanıtım filmleri gösterimine yer verildi. Lansmanda ayrıca Haziran ayında gerçekleşecek olan festivalde, seferberlik çöreğinden zeytinyağı ve peynir çeşitlerine yeşilliği bol ürünlere yer verileceği belirtildi.

Ana Foto Vali Eklenecek

Kurum ve Kuruluşlar El Ele Verdiler “Balıkesir İçin” Dediler

 

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve BESOB işbirliği ile gastronomide ve marka şehir olma yolunda gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan Balıkesir Kahvaltısı lansmanın da GMKA Genel sekreteri Abdullah Güç açılış konuşmasını yaptı. Güç konuşmasında Balıkesir’in arka planında üreten çiftçi kesimine işaret etti ve kahvaltı çeşitliliğinin gücüne değindi.

 

Vali Hasan Şıldak “Balıkesir’e bir Rekor Yetmez Daha Çok Lazım”

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak çalışmaların emek istediğini hatırlatarak programa emek verenlere teşekkür etti. Sinerji oluşturan ve ortaklığı sağlayan odalar kuruluşlar destek oldu. Milletvekillerimiz sahip çıkıyor diyen Vali Şıldak özel bir teşekkürü de öğretmenevi aşçısı olan Levent Kaynak için yaptı. Verilen emekler için teşekkür etti. Gastronominin önemli bir unsur olduğuna vurgu yapan Vali Şıldak, çalışmaları bir şehir olarak yapıyoruz. Çalışmanın içinde tüm kuruluşlarımız var ve kararlılıkla ilerliyoruz. Balıkesir özgüven kazanmış bir duruma geldiğini görüyorum. Birlikte çalışma kültürünün kenetlenerek olumlu sonuçlar aldığımızı görüyorum. Bunun örneğini EMITT fuarında yaşadık. Emek veren kurumlarımızı, personelimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Fmhy4Xbxsaewu72

Marka Şehir Yolunda Gastronomi Zenginliği Ön Planda

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,“Balıkesir’e bir rekor yetmez daha çok lazım” diyerek Balıkesir’in ortak bileşeni olan kurum ve kuruluşlara mesaj verdi. Huzur ve uyum şehri sloganı ile Balıkesir’de kahvaltıda yapılır, dağada çıkılır, güzel olan sağlıklı olan herşey yapılır ”dedi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak konuşmasında ayrıca “Marka Şehir Balıkesir Projesi kapsamında gastronomi zenginliğimizi Kahvaltı Festivali ile markalaştırıyoruz. Balıkesir “Turizm Şehri” yolculuğunda attığı adımları güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

 

Ersin Erdoğmuş “Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz Katma Değer Yaratacak”

 

Şehrin tanıtımıyla birlikte yöresel ürünlerin pazarı hedeflenen projeler kapsamında Balıkesir Ticaret Borsa Başkanı Ersin Erdoğmuş da görüşlerini dile getirdi. Balıkesir Kahvaltısının festival hazırlığına değindi. Balıkesir’in zenginliğine ve 14 coğrafi işaretli ürünü ile katma değer yarattığına vurgu yaptı.

22
 

Yücel Yılmaz “Mutfağımız Zengin Ürünlerimiz Güçlü”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz heyecanlıyım diyerek başladığı konuşmasına dağlarından bal ovalarından yağ akan Balıkesir’de hava atmak için nereye giderseniz gidin ancak hava almak için Balıkesir’e gelin diyerek devam etti. Bizim rutinimiz olan kahvaltımız aslında Türkiye’ye örnek olabilecek ve değerleriyle çok güçlü bir kahvaltı. 50 çeşit peyniri, zeytin ve zeytinyağı, bunun yanında ekşi maya unlu ürünleri ve hepsinin yanında botanik ve endemik bitki örtüsünden kaynaklı kahvaltıda çok fazla ot çeşidinin olması, bu otların bal ile süslenmesi, geleneksel reçel ile masanın üstünde olması önemli. Mesela benim için salça önemlidir çünkü o domates bizim bahçemizde yetişir. Yani baktığınız zaman her şeyi ile kendi yetiştirdiği zengin mutfağının özelliğini ilk kez bu kadar coşkulu bir şekilde anlatıp bütün gün kahvaltı eden Balıkesir’in, Türkiye’ye lansmanını yapıyoruz” dedi.

 

Mutlu Aydemir “Coğrafi İşaretli Ürünlerimizin Tanıtımı Önemli”

 

Kıymetli ovaların bereketli toprakların insanlarıyız diyen Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, “Geçtiğimiz dönem mecliste Belgin vekilimizle birlikte Balıkesir Kahvaltısı yaptık üst üste. Peynirlerimizin, zeytinyağımızın müptelası oldular. Bu toplumsal bir örgütlülüğü gerektiriyor. Bir paylaşım bile önemli. Marka şehir hikayesi ile yola koyulduk. Gastronomi ve farklı alanlarla da ilgili çalışmalar yapacağız ”dedi. Yurtdışında da Balıkesir zeytinyağını kullandıklarını belirtti. Coğrafi işaretli ürünler konusunda ürünleri Dünyaya tanıtma çalışmaları ile birlikte kendi kıymetlerimizi tanıtmalı ve sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

20
 

Katılım Sağlayanlara Zeytin Fidanı Hediye Edildi

 

Lansman tanıtımına, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Mutlu Aydemir, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, ilçe belediye başkanları, daire başkanları, ünlü şef ve gurmeler ile gazeteci ve yazarlar katıldı. Program sonunda zeytin fidanları emek veren ve destek olanlara dağıtıldı.Nursima Akyürek’in Haberi

Dsc 0043

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu