TariflerBalıkesir Merhaba Blog YazılarıGündem

İftar ve Sahur İçin İdeal Tabak Nasıl Olmalıdır?

Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde oruç tutmak ve bütünsel sağlığınızı korumak için iftar ve sahurda nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenmek önemlidir.

İftar ve Sahur İçin İdeal Tabak Nasıl Olmalıdır?

Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde oruç tutmak ve bütünsel sağlığınızı korumak için iftar ve sahurda nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenmek önemlidir. Bu konuda LifeClub Uzman Diyetisyeni Kumsal Kurucu, ideal iftar ve sahur tabaklarını önerdi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Harvard Üniversitesi’nde açıklanan anti-kanser tabak modeli, sadece kanser değil, diyabet, kolesterol ve hipertansiyon gibi sağlık sorunlarını da hedefleyen bir beslenme modelidir. Uzmanlar tarafından sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme modeli olarak kabul edilen bu yaklaşımın yanı sıra, Akdeniz tipi beslenme ve aralıklı oruç da Ramazan’da önerilen diğer beslenme modelleridir.

İftar Ve Sahur İçin İdeal Tabak Nasıl Olmalıdır?

İftar için ideal tabak önerilerine geçildiğinde, iftarı tatlı ve tuzlu bir kombinasyonla açmak önemlidir. Hurma, kuru kayısı, incir gibi doğal şekerler veya zeytin gibi sağlıklı yağlar ile oruç açılabilir. Ardından hafif bir başlangıç yapmak için et suyu bazlı bir çorba veya salata tercih edilebilir. Ana yemekte ise karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağların dengeli bir şekilde bulunmasına dikkat edilmelidir. Pide gibi hamur işleri veya şekerli gıdaların aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.

Sahur tabağında ise tam tahılların, protein kaynaklarının, renkli sebzelerin ve sağlıklı yağların dengeli bir şekilde bulunmasına özen gösterilmelidir. Sahura kalkmayı ihmal etmemek ve susuzluğu tetikleyecek aşırı tuzlu, baharatlı ve yağlı besinlerden uzak durmak da önemlidir. Ayrıca, gün boyunca yeterli su tüketmeye de özen gösterilmelidir.

İftar Ve Sahur İçin İdeal Tabak Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını Ramazan ayında da sürdürmek, hem fiziksel hem de manevi sağlığımızı korumak için önemlidir. Bu nedenle iftar ve sahurda yediklerimize ve miktarlarına dikkat etmek, sağlığımızı korumak adına önemli bir adımdır.

 

 

Haber: Bülten

Ramazan’ı Zinde Geçirmenin Sırrı: ‘Bal’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu