Gündemİlçe Haberleri

Müftü Sürgeç Ramazan’da Gazze ve Doğu Türkistan’ı Unutmadı

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Ramazan ayının gelmesiyle ilgili bir mesaj yayımladı. Sürgeç mesajında Gazze ve Doğu Türkistan'a da dikkat çekti.

Müftü Sürgeç Ramazan’da Gazze ve Doğu Türkistan’ı Unutmadı

Muftu Surgec Ramazanda Gazze Ve Dogu Turkistani Unutmadi 1

“Hüzünle giriyoruz rahmet ayına”

Sürgeç, mesajında, “Ramazan ayına girerken tüm mahzuniyetimizle Kur’an ayına giriyoruz. Hüzünle giriyoruz rahmet ayına, çünkü Mescidi Aksa mahzun, boynu bükük ve kederli. Hüzünlüyüz, çünkü Gazze yerle bir edildi, binlerce kardeşimiz şehid oldu, yaralandı, evleri başlarına yıkıldı ve kalanlar da yerlerinden edildi” ifadelerine yer verdi.

Doğu Türkistan’a da Dikkat Çekti

Doğu Türkistan’da yaşanan zulme de dikkat çeken Sürgeç, “Doğu Türkistan’da kardeşlerimiz başka bir zulüm altında inim inim inlemeye devam etmekte. Gazze’de katledilen masum yavruların feryadı, yavrularının başında gözyaşı döken annelerin elemi; elleri koynunda kalan babaların çaresizliği karşında nasıl hüzünlenmeyelim?” diye konuştu.

“Ramazan insan olduğumuzu hatırlatır”

Ramazan’ın bir hatırlatma ayı olduğunu belirten Sürgeç, “Ramazan bize biz olduğumuzu, insan olduğumuzu hatırlatır. Dünyanın faniliğini, gücün servetin faniliğini hatırlatır. İyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin, adaletin, ahlakın baki olduğunu hatırlatmaya gelir” dedi.

Gazze ve Doğu Türkistan İçi Dua

Sürgeç, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu duygu ve düşüncelerle, Rabbim Gazze, Doğu Türkistan ve tüm mazlumlara bir necat, felah ve çıkış nasip ve müyesser eylesin diye dua ediyor ve tüm milletimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.

Haber: İHA

Ramazan’da Kalp Hastaları için Oruç Tutma Rehberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu